Naši a svetoví: Anežka Boriová - Jendeková

Naši a svetoví: Anežka Boriová - Jendeková

Madagaskar, ostrov v Indickom oceáne sa mnohým z nás spája  najmä s menom  cestovateľa, spisovateľa, vojaka  a dobrodruha , rodáka z Vŕbového, grófa Mórica Beňovského. Pred 200 rokmi bol kráľom ostrova , dokonca má v hlavnom meste aj svoj pamätník.  Lenže život ide ďalej a štvrtý  najväčší  ostrov na svete sa stal druhým domovom  ďalšiemu našincovi.  Tento raz je to žena - Bratislavčanka Anežka Boriová- Jendeková.  Bývalá podnikateľka už tri roky svojským spôsobom pomáha  predovšetkým deťom tejto krajiny. Porozprávala o tom Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví: Anežka Boriová - Jendeková I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Madagaskar nádherný ostrov  pri  východnom pobreží  Afriky s unikátnou faunou a flórou je až príliš chudobný a pre turistov  zatiaľ nie je  veľmi silným magnetom. Čo tam nasmerovalo  v roku 2015, vtedy ešte podnikateľku Anežku Boriovú- Jendekovú ? Aj to zaujímalo Ľubicu Hargašovú.

Naši a svetoví: Anežka Boriová - Jendeková II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred tromi rokmi sa  filantropka Anežka Boriová - Jendeková, vďaka synovi vybrala do Malgašskej republiky. A už rok tam vďaka nej  stojí v  nehostinnom  horskom prostredí  škola pre deti pastierov a roľníkov.  Ľubica Hargašová  počas  rozhovoru zistila, že stavba školy bol len začiatok.

Naši a svetoví: Anežka Boriová - Jendeková III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Informácia o aktivitách slovenskej filantropky  na Madagaskare  sa dostali až na Maltu, priamo do kancelárie prezidentky krajiny.  Skontaktovala sa  s Anežkou  Boriovou - Jendekovou   a začínajú  sa otvárať nové možnosti. Nuž, čím viac ľudí, viac nápadov, viac prostriedkov na ušľachtilú vec.

Autorka: Ľuboca Hargašová; Ilustr. foto: Archív: ABJ

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame