Naši a svetoví: Martin Adámek

Naši a svetoví: Martin Adámek

Dostať sa medzi tridsiatku elitných hudobníkov parížskeho, svetovo uznávaného orchestra  Ensemble Intercontemporain, ktorý sa špecializuje na skladby  20. storočia a súčasnú hudbu je cesta poriadne náročná. Svoje o tom vie aj mladý klarinetista Martin Adámek, ktorému sa to podarilo zatiaľ ako jedinému Slovákovi. Porozprával o tom Ľubici Hargašovej: 

Naši a svetoví: Martin Adámek - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Klarinetista Martin Adámek hrá síce rád aj skladby starých majstrov, ale jeho srdce si viac získala hudba 20. storočia. Nedávno mal sólový koncert v budove Slovenského rozhlasu a bol vynikajúci. Po kom zdedil mladý umelec vzťah k hudbe?

Naši a svetoví: Martin Adámek - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tesne pred koncertom v Bratislave sa klarinetista Martin Adámek vrátil z turné s mládežníckym orchestrom Gustava Mahlera po Portugalsku, Španielsku a hrali aj vo Viedni. Vyžiadali si ho, materský orchester ho uvoľnil a tak šiel. Nájde si Martin častejšie cestu aj na Slovensko? O svojich plánoch porozprával Ľubici Hargašovej:

Naši a svetoví: Martin Adámek - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bol rozhovor s klarinetistom Martinom Adámkom, ktorý zatiaľ ako jediný Slovák hrá v elitnom parížskom orchestri Ensemble Intercontemporain.

Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame