Naši a svetoví: Anita Balejíková

Naši a svetoví: Anita Balejíková

Mala 19 rokov, keď  prišla po prvý raz na Jamajku. Dnes má o čosi viac a  ostrov v Karibiku  je už niekoľko rokov jej druhým domovom. Nebol v tom žiadny muž, ale atmosféra krajiny a chuť pomáhať. Zvolenčanka Anita Balejíková prišla na chvíľku pozrieť mamu. Tam sa s ňou stretla aj  Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Anita Balejíková I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pre mnohých Jamajčanov je Slovenka Anita Balejíková už niekoľko rokov – Biela žena s černošskou dušou, ktorá im dáva prácu a učí ich spoznávať vlastný ostrov.  Ako sa vlastne dostala autorka cestopisov a spisovateľka k aktívnemu cestovnému ruchu v Karibiku? 

Naši a svetoví: Anita Balejíková II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Asi každý z nás má na svete miesto, ktoré ho inšpiruje, dáva mu silu a cíti sa tam dobre. Anita Balejíková si ho našla na ostrove v Karibiku. Tvrdí, že Jamajku pozná oveľa lepšie ako jej obyvatelia. Ako povedala Ľubici Hargašovej všimol si to aj guvernér krajiny.

Naši a svetoví: Anita Balejíková III. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A tak to asi aj zostane. Anita Balejíková bude teda naďalej lietať medzi Jamajkou a Slovenskom. Miluje Karibik, ale bez energie z domu by tam vraj dlho nevydržala. Len škoda, že je to taká dlhá cesta.



Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: archív AB

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame