Naši a svetoví: Daniela Arendášová

Naši a svetoví: Daniela Arendášová

Ani rok nebola v Kanade a už dostala ponuku byť pri štarte Národnej cirkusovej školy. O päť rokov neskôr sa stala jej študijnou riaditeľkou. A je tam do dnes. Daniela Arendášová, bývalá moderná gymnastka, dnes  medzinárodná rozhodkyňa a  pedagogička ovenčená množstvom cien prišla  navštíviť rodné Slovensko a stretla sa s ňou Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Daniela Arendášová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Pred 32 rokmi Daniela Arendášová, bývalá  moderná gymnastka, neskôr trénerka, skúsila šťastie v Kanade. Šanca nenechala na seba dlho čakať. Dnes je  súčasťou vedenia Národnej cirkusovej školy. A za všetkým je jeden   jej majstrovsky zvládnutý projekt. Viac už Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Daniela Arendášová 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pedagogické vlohy  Daniely Arendášovej  sa vraj často prejavia aj na vnúčatách. Keď ich vezie v aute rozpráva sa s nimi tromi jazykmi – po francúzsky, anglicky a aj po slovensky. Čo ešte robí, keď nie je v škole a nelieta po svete? Aj na to bola zvedavá Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Daniela Arendášová 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme vám predstavili Danielu Arendášovú, ktorá  spojila  modernú gymnastiku s umením  za oceánom  v Národnej  cirkusovej škole v Kanade.



Autorka: Ľubica Hargašová; foto: archív DA

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame