Naši a svetoví: Katarína Stupavská

Naši a svetoví: Katarína Stupavská

Chcela byť módnou návrhárkou, Ale stačila jedna ponuka, a zo dňa na deň vymenila módu za interiérový dizajn. Dnes je Katarína Stupavská uznávanou návrhárkou originálnych a luxusných tapiet  s nádychom histórie. Popretkáva ich príbehmi a vyrábajú sa  rôznou technikou.  Katarína pochádza z Piešťan, ale už 16 rokov je jej domovom Amsterdam. Keď prišla na Slovensko, stretla sa s ňou Ľubica Hargašová. 

Naši a svetoví: Katarína Stupavská 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Interiérová dizajnérka Katarína Stupavská, už ako malé dieťa rada kreslila. Pôvodne chcela  vymýšľať návrhy pre modelky, dnes mení interiér reštaurácií, hotelov či  bytov. Jedno jej dielo si ju však doslova pripútalo. Pokračuje Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Katarína Stupavská 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Interiérová dizajnérka Katarína Stupavská  pôsobila vo Švajčiarsku,  Francúzsku, vo Veľkej Británii, v Holandsku. Kdekoľvek bola všade pracovala  aj študovala. Všetko spojené s umením ju  mimoriadne zaujíma a teší ju   keď si osvojí majstrovstvo  nových techník. Jedna z nich jej vnukla  unikátny nápad. Prezradila ho  Ľubici Hargašovej.

Naši a svetoví: Katarína Stupavská 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak sa v budúcnosti vyberiete do Paríža a pôjdete sa pozrieť aj ku katedrále Notre – Dame, možno sa vám pošťastí a uvidíte tam priamo pri práci Katarínu Stupavskú, vysokú, štíhlu  blondínku, ktorá vo svete dizajnu prerazila návrhom unikátnych tapiet.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Facebook

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame