Naši a svetoví: Lucia Škvareninová

Naši a svetoví: Lucia Škvareninová

Pochádza z Topoľčian, strednú školu skončila v Juhoafrickej republike. Chcela sa tam naučiť po anglicky a spoznať krajinu, jej ľudí a prírodu. Bola tam dva roky. Veľmi ju však lákala aj čínska kultúra a jazyk. Tak sa  vybrala do východnej Ázie. Dnes má  Lucia Škvareninová 30 rokov, vyštudovala v Číne diplomaciu  a radí slovenským, aj iným európskym spoločnostiam  ako uspieť pri pracovných stretnutiach vo štvrtej  najväčšej krajine sveta. Jej krátku návštevu Slovenska využila Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Lucia Škvareninová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keď mala Lucia Škvareninová 16 rokov, mohla si vybrať do ktorej krajiny pôjde študovať anglický jazyk. Mohla ísť do Veľkej Británie, USA, či  Austrálie. Zlákala ju Juhoafrická republika. Predovšetkým fauna a flóra tejto krajiny. Ľubica Hargašová zistila, že príroda je jej srdcovkou do dnes.

Naši a svetoví: Lucia Škvareninová 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lucia Škvareninova, odborníčka na čínske vzťahy, ochrankyňa prírody sa pohybuje po celom svete a manžela má Slováka. Lenže Ľubica Hargašová zistila, že mu je trochu neverná. 

Naši a svetoví: Lucia Škvareninová 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lucia Škvareninová sa možno na chvíľku usadí  doma.  Zistili sme, že si spolu s manželom budujú zázemie v malom mestečku na Považí. Možno si plní jeden z najväčších snov. A potom sa jej neposedná duša opäť rozbehne buď na Šalamúnove ostrovy alebo do Číny.


Autorka: Ľubica Hargašová; Foto: archív LŠ

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame