Naši a svetoví: Mária Hrmová

Naši a svetoví: Mária Hrmová

Tí, ktorí Austráliu zažili na vlastnej koži tvrdia, že je to krajina ako stvorená pre mladých ľudí. Teplo, pláže, oddych, šport a veľa pracovných príležitostí. Každý, kto chce si tam prácu nájde. Ale kto chce  dosiahnuť úspech v odbore , mal by po tridsiattke  upriamiť pozornosť na Európu či USA. Profesorka Mária Hrmová to urobila naopak. Mala už o čosi viac,  keď sa rozhodla pokračovať vo vedeckej práci práve u protinožcov.  Je teraz chvíľku na Slovensku a medzi  stretnutiami s bývalými kolegami a súčasnými  študentmi si našla čas aj na Ľubicu Hargašovú,.

Naši a svetoví: Mária Hrmová 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Profesorka Mária Hrmová z univerzity v austrálskom meste Adelaide je autorkou siedmich svetových patentov. Výsledky výskumu jej tímu sú  unikátne, preto aj ostro sledované. Recenzie na ne sa objavujú v najprestížnejších odborných časopisoch. Pozná recpet na úspech?

Naši a svetoví: Mária Hrmová 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Profesorka Mária Hrmová  je na prvý pohľad  krehká tmavovláska, ale zdanie niekedy klame. Je to  cieľavedomá a mimoriadne pracovitá dáma, ktorá vie čo chce. Ľubica Hargašová odhalila ešte aj inú jej vlastnosť.

Naši a svetoví: Mária Hrmová 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.





Autorka. Ľubica Hargašová; Foto: University of Adelaide

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame