Naši a svetoví: Dominika Hitková

Naši a svetoví: Dominika Hitková

Možno sa už aj vám pošťastilo navštíviť vo Viedni najstaršiu cukráreň, odkiaľ si kedysi  cisárovná Sissi  dala nosiť obľúbené fialkové cukríky. A dodnes  ju vyhľadávajú osobnosti zvučných mien. Možno aj preto, že stále tam pripravujú dobroty  len podľa  starých receptov.  Práve  v tomto historickom skvoste s veľkým úspechom  vedie oddelenie dizajnu atraktívna, mladá Slovenka Dominika Hitková.  Keď tam  začínala mala dvadsať šesť rokov, dnes má o päť viac  a na konte množstvo uznaní. Aká bola jej cesta k susedom? Porozprávala  Ľubici  Hargašovej. 

Naši a svetoví: Dominika Hitková 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dominika Hitková, dievča z Martina nad Žitavou, malej dedinky pri Zlatých Moravciach, je prvá cudzinka,  ktorá dostala šancu naplno ukázať svoj talent a majstrovstvo  v najstaršej rakúskej cukrárni vo Viedni. Je vedúcou oddelenia dizajnu a vedenie spoločnosti, ktoré má svoje ďalšie pracoviská po celom svete, by ju najradšej na rukách nosilo. Aj to zistila Ľubica Hargašová.

Naši a svetoví: Dominika Hitková 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dizajnérka v najstaršej cukrárni vo Viedni  Dominika Hitková je úspešná mladá žena. Stačilo jej päť rokov, aby si  získala  uznanie spoločnosti. Dnes jej vychádzajú maximálne v ústrety a plnia všetky jej želania. Stačí jej to? Aj k tejto téme sa postupne  dostali v rozhovore s Ľubicou Hargašovou.

Naši a svetoví: Dominika Hitková 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: archív DH

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame