Rádiovíkend 26.11.2016 – pozvánky

Rádiovíkend 26.11.2016 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

27.11.2016

Výstup na Krivoštianku

Začína sa zajtra z Krivoštian, mestskej časti Strážskeho. Pôjdete po zelenej a žltej turistickej značke. Zraz na vrchole je o 10:00. Ide o pravidelné podujatie ukončenia turistickej sezóny.

--

Mikulášske jazdy

Svätý Mikuláš, čert i dobrí anjeli doslova prepadnú malých aj veľkých cestujúcich na tradičnej Mikulášskej jazde košického Klubu historických koľajových vozidiel (KHKV). Aj tento rok vyrazí na trať medzi Košicami a Prešovom mimoriadny nostalgický vlak, zostavený z populárnych historických motorákov, tzv. „Hurvínkov".

--

30.11.2016

Svet očami prešovských turistov

22. ročník propagačných večerov Svet očami prešovských turistov pokračuje najbližšiu stredu o 17:00 v zasadačke Mestského úradu v Prešove. O Keni porozpráva lektor Rudolf Košč.

--

03.12.2016

Mikulášska prechádzka

10:45 - stretnutie účastníkov pri lietadle vo Vyhniach

11:00 - odchod na trasu : Lietadlo - Peserany - Skalka - Remanancie - Holý vršok - Kamenné more - Chata Astória - studnička - hotel Sitno - areál Biatlonu Vyhne

13:00 - príchod do areálu klubu Biatlonu (Roveň).

Cestou možno stretnete aj Mikuláša so sladkou odmenou pre deti. „Cezpoľní účastníci" môžu formou „hviezdicovou - neorganizovanou" prísť priamo do areálu klubu Biatlonu, kde vás bude čakať občerstvenie.

--

Mikuláš medzi turistami

Bude aj budúcu sobotu na trase Drienica - Lysá a späť. Na Drienici vás čaká kultúrny program. Autobus odchádza o 8:30 zo zastávky MHD Železničná stanica Prešov - smer mesto.

--

Výlet do okolia Bratislavy

Začína sa budúcu sobotu o ôsmej pod schodmi na Žabotovej ulici. Čaká na vás Kamzík, Pekná cesta, Biely kríž a Marianka. Trasa je dlhá približne 35 kilometrov.

--

Vedená pešia túra

Na vedenú pešiu túru sa môžete pridať budúcu sobotu. Trasa: Fiľakovo - Eresztvény - Medvešské kameňolomy - Salgóbánya - Hrad Šalgó - Fiľakovo. Čas a miesto stretnutia: 8:30 Fiľakovo, pred budovou Mestského kultúrneho strediska. Účasť na túre je potrebné vopred ohlásiť najneskôr do 30. novembra 2016 - geopark.filakovo@gmail.com

--

Okolo Šútovej

Je názov ďalšieho turistického podujatia, ktoré bude budúcu sobotu. Zraz je o 8:15 na autobusovej zastávke na železničnej stanici v Michalovciach. Máte na výber z troch trás. Všetky sa stretávajú na Vinianskokm jazere.

Autor: Ladislav Eliaš Ilust. foto: PublicDomainPictures

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame