Rádiovíkend 21.1.2017 – pozvánky

Rádiovíkend 21.1.2017 – pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

22.1.2017

Zimný prechod Slanských vrchov na bežkách
Trasa: Zlatá Baňa - Ruská Nová Ves (20 km)
Zraz: Na stanici SAD 7:50
Doprava: Autobusom SAD odchod zo stanice 8:00
V prípade nepriaznivých snehových podmienok sa akcia uskutoční peši na skrátenej trase.
Viac povie František Bednár
--
Prejazd Pieninami
Vedúci podujatia: Ján Staš, tel.: 0905 395 518, janstasjan@gmail.com
Variant č. 1 - v prípade dobrých snehových podmienok
Lyžiarska turistika: Litmanová - s. Rozdiel - Vysoká - Šľachovky - Lužná skala - Šafranovka - Lesnica - cca 20 km
Variant č. 2 - bez snehu
Pešia turistika: Stráňanské sedlo - Vysoké skalky - Šľachovky - Lužná skala - Šafranovka - Lesnica - cca 15 km
--
28.1.2017

6. spomienkový výstup na Hradovú
Zraz účastníkov výstupu o 16:00 hod. pred zdravotným strediskom v Tisovci, odkiaľ vystúpite k zástave na vrchole Hradovej a následne rozsvietite vyhliadkové bralo svetlami kahancov.
--
Cez päť chotárov
Obecný úrad vo Vyšnom Kubíne a športoví nadšenci obce Vyšný Kubín vás pozývajú na 24. ročník turisticko-lyžiarsky pochod Cez päť chotárov v sobotu 28.01.2017. Registrácia účastníkov od 8:00 do 09:00 v priestoroch obecného úradu – kaštieľ. Štart od obecného úradu je o 09:00.
--
Výstup na Smrekovicu
Bude budúcu sobotu. Prezentácia je od 8:30 do 9:00 na Motoreste Branisko. Čaká na vás 20-kilometrová trasa Branisko priesmyk – ponor Diablovej diery – Smrekovica – Sedlo Kravcova – sedlo Smrekovica – Branisko priesmyk.
--
2. – 5. 2. 2017

50. zimný zraz turistov
Klub slovenských turistov, región Liptov a mesto Ružomberok, pozývajú všetkých záujemcov a turistov na jubilejný 50. zimný zraz turistov a stretnutie mládeže, ktoré sa uskutoční 2. až 5. februára 2017 (od štvrtka do nedele). Organizátori pripravili počas štyroch dní bohatý turistický a spoločenský program. Z turistických podujatí je pripravených šesť lyžiarskych a peších túr v okolí Ružomberka. Lyžiarske prechody Podsuchá Malinô Brdo, Hrabovo – prechod z Hrabova na hrebeň Veľkej Fatry až ku Kolibe u dobrého pastiera do Čutkova – prechod okolo Sidorova, Vlkolínec a iné. Z peších túr zas výstup na Veľký Choč, Tlstú horu, Sidorovo, Čebrať a Mních. Mládež si zasúťaží v netradičných športoch v okolí Májekovej chaty na Malinom Brde. Z kultúrnych a spoločenských programov spomenieme slávnostné otvorenie zrazu na Námestí Slobody v Ružomberku vo štvrtok 2. februára, po ňom vystúpi so svojím programom folková skupina Ploštín Punk. V piatok k nám prídu na besedy  prezident Rudolf  Schuster – bude moderovať a premietať zážitky z južného pólu a Kamčatky, Peter Hámor – najúspešnejší slovenský horolezec – a s mládežou bude besedovať prírodovedec a spisovateľ Miroslav Saniga o prírode Veľkej Fatry. Hostia premietnu tiež svoje filmy. V sobotu po ukončení zrazu v mestskej športovej hale vystúpi so svojím galaprogramom Súbor Liptov. Po ňom pre účastníkov je pripravený turistický bál. Okrem toho turisti si majú možnosť v rámci zrazu bezplatne pozrieť Roľnícky dom vo Vlkolínci, dom Andreja Hlinku v Černovej, galériu Ľudovíta Fullu, Liptovské a skautské múzeum a mnohé iné pamiatky v meste. Záujemcovia sa môžu prihlásiť priamo pri registrácii na zraz. Viac informácií má Pavel Lupták / 0948 540060.  
 

Autor: Ladislav Eliaš Ilust. foto: mvdsande

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame