Rádiovíkend 5. 8. 2017 - pozvánky

Rádiovíkend 5. 8. 2017 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

05. - 06. 08. 2017

Big Air

Široko-ďaleko známa akcia Big Air v meste, ktorá sa koná v zime na historickom námestí v Kremnici, bude mať tento rok po prvýkrát aj letnú verziu. Oddnes do nedele ožije kremnické kúpalisko Katarína, na ktorom sa odskáče prvý ročník podujatia Letný Big Air v meste. Hoci termálne kúpalisko tento rok svoje brány pre návštevníkov neotvorí, na tento víkend patrí freestylerom z celej Európy. Súčasťou sú aj koncerty skupín Para, Billy Barman a ďalších.

--

05.08.2017

Atmosféra

... je rodinný festival, ktorý sa odohráva dnes v Hontianskych Nemciach, v časti Vinice. Čakajú na Vás tvorivé dielne, koncerty skupín Longital, Billy Barman, Band Katky Málikovej a ďalších.

--

05. - 06. 2017

Charitatívny projekt Nezastaviteľní

... sa koná na Zemplínskej šírave. Prekonať ťažkú chorobu, úraz alebo žiť s hendikepom a napriek tomu ostať silný a nevzdať sa, nie je vôbec jednoduché. Avšak zostať sám sebou, mať odhodlanie aktívne žiť a naďalej športovať, to je v povahe Nezastaviteľných. Reč je o 13 hendikepovaných zo Slovenska a Čiech, ktorých do rovnomenného projektu vybrala odborná komisia zložená zo zástupcov charitatívnych organizácii. Jedným z cieľov projektu Nezastaviteľní je aj motivovať zdravých ľudí k tomu, aby športovali a aktívnym pohybom pomohli hendikepovaným. Aj vďaka takejto pomoci vybraní 13 Nezastaviteľní získajú vysnívané špeciálne športové vybavenie, ako napríklad handbike, špeciálne upravený bicykel, monoski alebo sledge bežky, ktoré im pomôžu žiť aktívne. O ich obdivuhodnej nezastaviteľnej povahe vie svoje aj známy raper, stand-up komik a bývalý biker Bekim Aziri, ktorý je slovenským ambasádorom súčasného 2. ročníka.

--

Košické potulky

... Vás počas tohto víkendu zavedú do lesa, do miestnej časti Lorinčík. Začínajú sa v sobotu o 10:30 a v nedeľu o 12:00, potom pokračujú v pravidelných intervaloch. Stretnete sa pred mestským úradom v Lorinčíku,

--

06. 08. 2017

Prezentácia folklóru z Novej Bystrice v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica

... čaro folklóru bystrickej doliny, kde sa Vám vo svojom programe „Veru že mi zahraj bystrická muzika" o 14.00 predstavia deti s heligónkami, rozvíjajúc svoj talent pod vedením Vladka Tomčalu, Folklórny súbor Bystrica pod taktovkou Jána Jančulu, Folklórna skupina Dolinka, ktorej vedúcou je dlhé roky Helena Jančulová a ľudové hudby z Novej Bystrice. O 13.00 bude svätá omša na pódiu pri objekte Krčma z Korne a po nej bude pokračovať kultúrny program. V objekte Raganov mlyn si môžete pozrieť výstavu detský prác detí základných škôl z bystrickej doliny, ktorá sa nesie pod názvom "Bol raz jeden skanzen". Uvedená výstava sa predlžuje do 15. augusta 2017. Zároveň ponúkajú jazdu vo vyhliadkovom vagóne na Historickej lesnej úvraťovej železnici alebo na drezine, ktorá Vás vyvezie až na sedlo Beskyd.

--

12. 08. 2017

Cyklovýlet

Na kúpalisku Pác v obci Cífer sa budúcu sobotu o 14:00 začína cyklistická akcia. Vybrať si možno z dvoch trás - 35 km a 45 km. Začiatok je o 14:00. Spoznajte na bicykli obce Mikroregiónu: Abrahám, Cífer, Hoste, Hrnčiarovce ad Parnou,Križovany nad Dudváhom, Majcichov, Opoj, Pavlice, Pusté Úľany, Slovenská Nová Ves, Veľké Úľany, Veľký Grob, Vlčkovce, Voderady, Zeleneč.

--

Výstup na Panošinu

... sa začína v Lipovci budúcu sobotu o 8:00. Čaká na Vás 15 kilometrová trasa s prevýšením 540 metrov. Stretnutie pri pomníku na Panošinej naplánovali na 11:00, kde vyhodnotia najmladšieho, najstaršieho účastníka a vyžrebujú tombolu.

--

Do 31. 10. 2017

Výstava Neželaní votrelci vo Vihorlatskom múzeu v Humennom

Vihorlatské múzeum v Humennom sprístupnilo koncom júla v priestoroch prírodovednej expozície panelovú výstavu pod názvom Neželaní votrelci − Invázne botanické druhy okolo nás. Inštalované informačné panely zapožičané Východoslovenským múzeom v Košiciach približujú záujemcom základné obrazové a textové informácie o aktuálnej problematike výskytu a pôsobenia nepôvodných rastlinných druhov na našom území. Máte možnosť získať základné poznatky o výskyte inváznych botanických druhov, ktorých negatívny vplyv je predovšetkým environmentálny a zdravotný. Invázne rastliny rýchlo obsadzujú nové lokality, vytláčajú domáce druhy z pôvodných biotopov, narúšajú rovnováhu ekosystémov a menia vzhľad krajiny Často sú zdravotným rizikom kvôli alergénom a hostiteľstvu nových škodcov. Aktuálna výstava na viac než desiatke informačných panelov ponúka návštevníkom zároveň poznatky o spôsoboch ochrany a likvidácie najviac rozšírených inváznych druhov rastlín v našom prostredí. Panelová výstava v priestoroch Prírodovednej expozície Vihorlatského múzea v Humennom potrvá do 31. októbra 2017.

foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame