Na trase HORAL DEJZY v okolí Svitu

Na trase HORAL DEJZY v okolí Svitu

V sobotu 12.8.2017 si môžete vyskúšať trate, na ktorých sa v nedeľu 13.8. bude rozhodovať o titule majstra Európy v horskej cyklistike. Svit a široké okolie (široké, lebo reč je aj o Kráľovej holi) sa pripravujú na Horal víkend. Teda veľké cyklistické podujatie od piatka do nedele (11.-13.8.2017). Ale kto nemá síl na 135 kilometrov (toľko meria najdlhšia trasa), môže v sobotu vyraziť na rodinnú trať HORAL DEJZY. Čo vás čaká, to si vyskúšala Sylvia Hoffmannová. S riaditeľom Horal-maratónu aj európskeho šampionátu Ivanom Zimom sa popri Svite dostali na koniec cyklochodníka a odbočili do Lopušnej doliny. Teda do pohoria Kozie chrbty:

Na trase HORAL DEJZY v okolí Svitu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Rovnaký výhľad si v sobotu 12.8. môžete na rodinnej trase Horal víkendu vychutnať aj vy. Rodinný tím musí tvoriť minimálne jeden dospelý a jedno dieťa; prejdú spolu 17 kilometrov s prevýšením 250 metrov. Alebo si zvoľte niektorú z ďalších štyroch trás, môžete vyraziť aj na tú najdlhšiu: na Kráľovu hoľu a späť. V nedeľu 13.8. to bude hlavná trasa Majstrovstiev Európy v horskej cyklistike.

Texty k foto (autorka: Sylvia Hoffmannová)

Snímka 1 - V sedle medzi Lopušnou dolinou a dolinou Vápenica. Vľavo Ivan Zima, vpravo cyklisti zo Štôly.

Snímka 2 - Odpočinkové miesto v doline Vápenica.

Snímka 3 - Na odpočinkovom mieste sú interaktívna náučné tabule.

Snímka 4 - Asfaltový povrch trasy je pre cyklistov príjemný. Ale nemali by ísť príliš rýchlo, aby si stihli všimnúť krásu popri ceste.

Snímka 5 - Po poslednom stúpaní na konci doliny Vápenica nás čakal pekný výhľad na krajinu, vľavo Poprad.

Snímka 6 - Trasa vedie do Spišskej Teplice a odtiaľ po poľných cestách (s výhľadom na Vysoké Tatry) na kraj Svitu, kde sa napája na asfaltový cyklochodník Poprad - Svit.

 

Galéria

Snímka 1.JPG Snímka 2.JPG Snímka 3.JPG Snímka 4.JPG Snímka 5.JPG Snímka 6.JPG Snímka 7.JPG
Autorka: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame