Zbojníckym chodníčkom - Obšívanka

Zbojníckym chodníčkom - Obšívanka

Dnes budeme v skalnatej doline Obšívanka, ktorá vznikla činnosťou malého rovnomenného potoka. Niekoľko rokov bol tento turistický chodník uzavretý z dôvodu ochrany prírody, preto je možné, že ho v niektorých starších mapách nenájdete. Výlet môžete začať v Tiesňavách a pokračovať cez Malé nocľahy. Ladislav Eliaš sa s horským záchranárom Jozefom Gašicom vybral z opačného smeru - z Vyšných Kamencov.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes ste spolu s nami v dolina Obšívanka, ktorá je považovaná za najatraktívnejšiu v Malej Fatre. Má tvar lievikovitého žľabu a je plná originálnych skalných útvarov. Turistický chodník v úseku Obšívanka - Malé nocľahy v období od 1. 3. do 15. 6. neprístupný. Je to najmä kvôli ochrane sokola sťahovavého, ktorý tu hniezdi a je na Slovensku chránený zákonom. Ladislava Eliaša a horského záchranára Jozefa Gašicu čakalo pri výstupe viacero výhľadov.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zišli do Tiesňav, ktoré sa nachádzajú asi kilometer za Terchovou. Sú východiskom značených chodníkov na Boboty a ďalej na Jánošíkove diery či Veľký a Malý Rozsutec.

 

Autor a foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame