Rádiovíkend 25. 11. 2017 - pozvánky

Rádiovíkend 25. 11. 2017 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk

25. – 26. 11. 2017

Ukončenie sezóny na hrade Strečno.
Hrad Strečno bude v tomto roku otvorený už len dnes a zajtra. Otvoria ho opäť v novej sezóne -  v apríli. 

26. 11. 2017

Ukončenie letnej turistickej sezóny výstupom na Krivoštianku
Zraz: 10:00 pod prístreškom. Chýbať nebude ani ohnisko na opekanie špekáčikov alebo slaninky z vlastných zásob.

02. 12. 2017

Autobusový zájazd do Poľska
... môžete zažiť s turistami z Námestova. Zraz: Námestovo,  8:00 z parkoviska pri amfiteátri. Ťažiskom bude mesto Zakopané, jeho prehliadka, návšteva trhov. Odtiaľ je možné uskutočniť výlet na Gubalowku, čo je rekreačné zázemie Zakopaného; ďalej je zo Zakopaného možnosť výstupu na Kasprov vrch (lanovka), či najvyšší vrch Poľska Swinicu, alebo aj výstup na Giewont; tieto len pre rýchlejších a zdatných a len v prípade dobrého počasia. Tiež je možná návšteva doliny Koscieliskej s Mrazovou jaskyňou. Pre milovníkov vodného sveta sa môžeme zastaviť v Chochowe pre tých, ktorí by mali záujem o návštevu nového Aquaparku Chocholowskie Termy.

Barbora a Barborka
Bratislavskí turisti na budúcu sobotu pripravili výlet s dvoma trasami, 10 kilometrovú s prevýšením 750 metrov a 35 kilometrovú s prevýšením 800 metrov. Stretnete sa o ôsmej na Žabotovej ulici v Bratislave pod schodmi. Pôjdete na Kamzík, Biely Kríž a Marianku.

Salaš Medvedia hora (Mikuláš)
Stretnete sa na autobusovej stanici v Michalovciach o 8:00, odtiaľ do Trnavy nad Laborcom,  na Viniansky hrad, Vinianske jazero a na Medvediu horu. Trasa: 10 kilometrov, prevýšenie 300 metrov.

Mikulášska jazda vlakom
Mikuláš opäť raz vyrazí na svoju púť vlakom. Budúcu sobotu na trati medzi Košicami a Prešovom budete môcť zazrieť nielen populárne historické motoráky Magdu a Ľubku, ale aj samotného Mikuláša, anjelov a čerta. Mimoriadne vlaky vyrazia z Košíc o 8:42 a o 11:00. Z Prešova sú naplánované odchody o 9:50 a o 12:20.

22 .11.  2017 – 31. 01. 2018

Výstava Zaviaty svet praveku
V prírodovednej expozícii Vihorlatského múzea v Humennom si môžete aktuálne pozrieť výstavu Zaviaty svet praveku, ktorá     približuje vyše pol miliardy trvajúci príbeh praveku na našej planéte. Prináša informácie o živočíchoch a rastlinstve v období od prvohôr po štvrtohory, objasňuje vývoj prírody a informuje o význame skúmania dávnych prírodných procesov pre súčasnú vedu a poznanie.




 

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame