Na chodníku z Novej Bane do Žarnovice

Na chodníku z Novej Bane do Žarnovice

Nenáročná prechádzka s pozoruhodnými zastávkami – to nás čaká v tejto reportáži. Spolu s vysokoškoláčkou Michaelou sa necháme viesť po modrej turistickej značke z Novej Bane do Žarnovice. Idú s nami domáci: šéf žarnovického Klubu slovenských turistov Jozef Štefanka a Žofia Hanusová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Gron. Začíname nad Novou Baňou na mieste, kde sa hodí stíšiť hlas; na mieste, vhodnom na zamyslenie: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V Rádiovíkende sme sa vybrali na modrú turistickú značku, ktorá spája dve mestá – Novú Baňu a Žarnovicu. Na trasu nás pozvali domáci: Žofia Hanusová z oblastnej organizácie cestovného ruchu Gron a šéf Klubu slovenských turistov v Žarnovici Jozef Štefanka. Značka nás priviedla na vrch s názvom Johan. Tam sme trochu odbočili z chodníka, aby sme sa dostali na miesto s výhľadom na záver novobanskej doliny:

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bez odbočiek trvá prechádzka po modrej značke asi 4,5 hodiny, za ktoré prejdete približne 15 kilometrov. Trasa sa začína na železničnej stanici v Žarnovici a končí v centre Novej Bane (alebo naopak).

Texty k foto (Autorka: Sylvia Hoffmannová):

Snímka 1 – Pútnické miesto Kohútovo nad Novou Baňou.

Snímka 2 – Naša výprava: (zľava) Žofia Hanusová, Jozef Štefanka, vysokoškoláčka Michaela. V pozadí sekvojovec na Kohútove.

Snímka 3 – Rozhľadňa nad Novou Baňou.

Snímka 4-6 – Výhľady z rozhľadne nad Novou Baňou.

Snímka 7-9 – Stúpame na vrch Johan.

Snímka 10 – Pohľad z vrchu Johan na Kostrivrch.

Snímka 11 – Pohľad z chodníka na Horné Hámre a Vtáčnik.

Snímka 12 – Vyhliadka na Ihanove: na dohľad je údolie Hrona a obec Voznica s Richňavskou dolinou.

Snímka 13 – Vpravo Kožený vrch. Cez túto záhradkársku osadu  sme sa dostali na kalváriu, ktorá je priamo nad Žarnovicou.


Galéria

Snímka 1.JPG Snímka 2.JPG Snímka 3.JPG Snímka 4.JPG Snímka 5.JPG Snímka 6.JPG Snímka 7.JPG Snímka 8.JPG Snímka 9.JPG Snímka 10.JPG Snímka 11.JPG Snímka 12.JPG Snímka 13.JPG
Autorka: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame