Rádiovíkend 24. 2. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 24. 2. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk

24.2.2018
V Brezne sa v sobotu 24.2. končí trojdňový Ďumbierfest. Filmy z hôr uvidíte od 17,00 hod. v kine Mostár.

25.2.2018
Turisti z Veľkého Klíža sa v nedeľu 25.2.  chystajú na trasu z Kolačna do Ondrášovej. Prechádzať budú aj cez Vrchhoru, kde kedysi bolo pútnické miesto. Prejdú cez Kolačno a cestou späť cez osadu Ondrášová do Veľkého Klíža. Tam sa nenáročná 13-kilometrová túra aj začína: o 10,00 hod. pri Kultúrnom dome v Klížskom Hradišti, čo je časť Veľkého Klíža.

V nedeľu 25.2. sa môžete stretnúť s ďalšími bežkármi na upravených tratiach nad Liptovskou Kokavou. Pripravili tam pochod „Lyžiarsky deň po kokavskom chotári“. Odchod je o 10,30 hod. od altánku  pri Roľníckom družstve.

V okolí Novej Ľubovne sa v nedeľu 25.2. môžete cítiť ako na olympijských stíhacích pretekoch. Pripravili tam súťaž pre veľkých aj malých „Stíhačky okolo Jakubianky“. Znamená to, že štart nebude hromadný, ale bežkárov budú púšťať v 2-minútových intervaloch. Prvého pretekára odštartujú v Novej Ľubovni o 10,00 hod. 7,5 km trasa vedie po hrádzi potoka Jakubianka s pekným výhľadom na Ľubovniansky hrad. 

24.-25.2.2018
Ak ste si cez víkend 24.-25.2. plánovali výlet do Múzea oravskej dediny v Zuberci, zmeňte zámery. V skanzene práve tento víkend nakrúcajú rozprávku Vianočné želanie. Ale inokedy vás tam radi privítajú.

27.-28.2.2018

V Nitre v utorok a stredu 27.-28.2. uvidíte filmy z festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Okrem iného sú na programe snímky o živote v najvyšších polohách Vysokých Tatier, ale tiež o etiópskych vlkoch. V stredu si v Nitre môžete vypočuť praktickú prednášku  o domácnosti bez odpadov.

3.3.2018
Pekné filmy uvidíte v sobotu 3.3. v Bánovciach nad Bebravou. Budú o Rumunsku, Španielsku, Tasmánii, Himalájach – aj o slovenskej horolezeckej lokalite Hrádok (hoci v tomto prípade to bude viac o lezcoch, ako o skalách). Festival „Hory, cesty, ľudia“ sa odohrá Mestskom kultúrnom stredisku v Bánovciach nad Bebravou  na v sobotu od 10,00 hod. do večera.

Turisti zo Šurian sa v sobotu 3.3. ocitnú pri zrúcanine kostola svätej Kataríny a pri rozvalinách Dobrovodského hradu. Absolvujú túru v Malých Karpatoch z Naháča do Hradišťa pod Vrátnom. Z autobusovej stanice v Šuranoch odchádzajú o 7,00 hod.

Tradičný pochod chystajú v sobotu 3.3. v okolí Čierneho Balogu. Volá sa podľa spisovateľa Gustáva Kazimíra Zechentera Laskomerského, ktorý tam pôsobil ako lekár a za pacientmi chodil po miestach, kadiaľ povedú aj trasy pochodu. Vybrať si môžete z troch možností: 6, 8 alebo 12 kilometrov (najdlhšia trasa je pre bežkárov). Autobus od Mestského úradu v Brezne vás zoberie v sobotu o 9,10 hod. a odvezie na začiatok trás. Všetky sa končia v Čiernom Balogu. Čaká vás tam chlieb so šmalcom a cibuľou, čo je vraj rovnako veľké lákadlo ako pekná príroda.

Autorka. Sylvia Hoffmannová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame