Rádiovíkend 3. 3. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 3. 3. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.  

Seminárny (františkánsky) kostol
... je cieľom Potulky mestom Košice tento víkend. Najdlhší kostol na Slovensku. Obrovská krypta objavená v 90. rokoch. Kostol, ktorý zastupoval katedrálu. Nádherné barokové oltáre. Lavice z Dómu sv. Alžbety. Možnosť zakúpenia unikátnej skladačky o najväčšom vyrezávanom pohyblivom ruženci na Slovensku. Na potulke uvidíte aj to, čo nevidíte, aj keď sa na to pozeráte.
--
04. 03. 2018
Lyžiarsky prejazd Oravskou Magurou
Začíname o 8:15 v sedle Príslop a po červenej turistickej značke cez Čistý grúň, Prípor, Šubovku, Budín do Sedla pod Magurkou a odtiaľ po modrej cez Javorový vrch do Tvrdošína. Dĺžka trasy je 22 kilometrov. Odchod autobusu: 07:30 AS Nižná
--
05. 03. 2018
Dvojníci – menovci z prírody
... je výstava, ktorú sprístupnia v pondelok o 14:00 v priestoroch budovy Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Venuje sa dvojníkom z ríše rastlín, húb a živočíchov, ktorých spája rovnaké pomenovanie, alebo rovnaký základ slova. Ten je založený na spoločnom tvare, charakteristických vlastnostiach ale mnohokrát ich spoločný názov vyplynul aj z prepojenia jedného organizmu s druhým. Výstavu si môžete pozrieť do 30. apríla.
--
10. 03. 2018
40. ročník Behu oslobodenia mesta Zvolen
... sa začína budúcu sobotu o 10:00 v parku Jozefa Dekreta Matejovie v časti Zlatý potok.  Okrem hlavnej kategórie  sú pripravené aj detské kategórie
--
Červeno-modrý teslácky okruh
... bude o týždeň v sobotu so začiatkom o 07:30 pri kúpalisku Zbojnička v bratislavskej Rači. Čaká na Vás trasa: Zbojnícka studnička - Biely Kríž – Košarisko – Pajštún – Borinka – Marianka -Pekná cesta – Kamzík – Záborského ulica v Bratislave. 

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame