Rádiovíkend 28. 4. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 28. 4. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.     

28. 04. 2018
Súťaž furmanských koní
V Novej Bystrici na Kysuciach bude dnes súťaž furmanských koní. O dvanástej pripravili slávnostný vozový sprievod obcou.

Múzeum kysuckej dediny v Novej Bystrici
Po polročnej prestávke  sa dnes  opäť otvoria brány  Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici – Vychylovke. Program Máj, máj, zelený máj sa  začne o 12:00. Máj postavia  členovia Folklórneho súboru Drevár z Krásna nad Kysucou o 13:30. 

29. 04. 2018
Múzeum slovenskej dediny v Martine
Múzeum slovenskej dediny v Martine zajtra pripravilo „Stavanie májov..“ .  Folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou  postaví máj za sprievodu  muziky na troch rozličných miestach. Súčasťou podujatia bude aj tvorivá dielňa a ukážky ľudovo-umeleckých výrob. 

Výstup na Žakýlsky hrad
... pôjde po trase náučného chodníka Žakýlske pleso. Odchod je zajtra o 14:30 spod gaštana na Žakýli.

01. 05. 2018
Cyklistické podujatie
... z Veľkých do Malých Topoľčian sa začína v utorok prvého mája o 08:00 v Topoľčanoch. Čaká na vás 85 kilometrová trasa: sedlo Rakytka – Zubria obora - Topoľčianky – Hrušov - Skýcov – Skýcovské bralá – Topoľčany.

Otvorenie sezóny v Národnom žrebčíne
... v Topoľčiankach sa začína v utorok o 09:00. Počas tohto dňa sa v žrebčíne začína športová, chovateľská a turistická sezóna.

Otvorenie sezóny vo Vihorlatskom múzeu
... bude prvého mája v priestoroch renesančného kaštieľa a v areáli skanzenu. Tento rok vás   aká päť výstav.

Pochovávanie Ciagľa
V Jánskej doline sa pustia do čistenia už tradične na prvého mája. Spájajú ho aj s bodkou za zimnou sezónou v podobe pochovávania cencúľa, teda ako hovoria - ciagľa. Ak chcete pomôcť, príďte o 10:00 k prameňu Kaďa, cieľom je Stanišovská jaskyňa.

Otvorenie 4. sezóny Barborskej cesty
... sa začína v utorok o 09:30 pri Barbakane v Banskej Bystrici. Po príhovoroch sa vydáte pešo i na bicykloch do Španej Doliny, kde bude pripravené občerstvenie.

05. 05. 2018
Magnetizárska 60-tka
... pôjde z Krompách do Košíc. Pripravili pre Vás 7 trás s rôznou náročnosťou.  Pre každého je pripravené občerstvenie, odznak, účastnícky list. Pamätná vlajka čaká na každého, kto príde 5., 10. alebo 15. krát. Za 25 účastí prekvapenie.

Čistenie Národnej prírodnej rezervácie Meandre Hrona
.. bude budúcu sobotu od 9:30. Toto čarovné miesto sa nachádza v kotline medzi obcami Červená Skala a Telgárt. Hron tu vytvoril sústavu riečnych meandrov. Organizátori odporúčajú nepremokavú obuv a rukavice. Na konci podujatia pre vás pripravia guláš a občerstvenie.

Výstup na Michalovú horu (v Ondavskej vrchovine, okres Bardejov)
... sa začína budúcu sobotu. Trasa: Rešov – Andrejová hora – Michalova hora – Dukance – Hrabiny - Tročany
Dĺžka: 7 – 8 km
Prevýšenie: 157 m

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame