Rádiovíkend 14. 7. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 14. 7. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.      

14. 07.
Nízkotatranská stíhačka

... teda najstaršie 100 kilometrové preteky v kategórii ultra-trail na Slovensku sa začínajú dnes v Telgárte a končia sa zajtra. Pretekári musia nonstop v limite 26 hodín prejsť 103 kilometrovú vzdialenosť hrebeňom Nízkych Tatier. Celkové stúpanie je 5740 m.

Malokarpatská vínna cesta na cestách
Dnes si budete môcť na Kláštorisku v Slovenskom raji vychutnať deň plný skvelého vína z malokarpatských viníc, v rámci ďalšieho ročníka podujatia "MALOKARPATSKÁ VÍNNA CESTA NA CESTÁCH".

14. – 15. 07.
Beckovské slávnosti

V areáli hradu Beckov budú tento víkend beckovské slávnosti. Pod majestátnym hradom v príjemnej malebnej obci Beckov prebiehajú počas 3 dní historicko - kultúrne podujatia. Skvelá hudba, predstavenia rytierov, detské workshopy, remeselný jarmok, vidlomet, detské nafukovacie kráľovstvo a diskusie.

Prešovské paláce
... je názov víkendovej potulky mestom. Rozkvet a prosperita mesta sa vždy odrazili aj na vzhľade jeho budov. A Prešov nebol výnimkou. Popri výstavných fasádach domov prešovských mešťanov si šľachta, v snahe odlíšiť sa, začína už od 17. storočia budovať honosné mestské paláce, ktoré v nasledujúcom pokojnom osvietenom storočí pribúdajú ako huby po daždi. A tak dnes môžeme obdivovať nielen palác rodiny Rákoci, ale i rodu Pulský, Szentandrássy, Klobušický, Szirmay či gréckokatolícky biskupský palác.  Ako vznikali prešovské paláce, čím sú výnimočné, kto v nich prebýval i aký bol ich osud sa dozviete, ak prídete objavovať Prešov v sobotu 14. júla 2018 o 10:00 a v nedeľu 15. júla 2018 o 14:00  pred Mestské informačné centrum na Hlavnej 67 v Prešove. Sprevádzať bude Andrea Sivaničová.

15. 07.
36. ročník výstupu na Veľkú Chochuľu

... pre vás zajtra pripravil Klub slovenských turistov Liptovská Lúžna, kde sa začína aj trasa. Na vrchole sa stretnete o 11:00. Z autobusovej zastávky v Liptovskej Lúžnej začnete výstup po žltej turistickej značke do sedla pod Skalkou. Odtiaľ pokračujete po červenej turistickej značke hlavným hrebeňom Nízkych Tatier cez Košarisko (1685 m.n.m.) na vrchol Veľkej Chochule (1753 m.n.m.). Ďalej pokračujete po hrebeni cez Malú Chochuľu (1720 m.n.m.), Prašivú (1652 m.n.m.) do Hiadeľského sedla (1102 m.n.m.) . Z Hiadeľského sedla zídete po modrej turistickej značke do Korytnice-rázcestie. (730 m.n.m.).
vzdialenosť približne 19 kilometrov, čas: 7 hodín
Prevýšenie: stúpanie 1180 m, klesanie 1210 m.

Júlové potulky mestom Banská Bystrica
... sa začínajú v nedeľu o 17:00. Príďte si vypočuť príbeh domov banskobystrického Námestia SNP. Stretnete sa pred informačným centrom.

15. 07. –  20. 07.
54. celoslovenský tábor ochrancov prírody v areáli  autokempingu Vavrišovo

... sa začína zajtra a potrvá do piatka. Cieľom je oboznámiť sa s prírodnými a historickými hodnotami horného Liptova a prispieť k získaniu nových odborných poznatkov o tomto území.

21. 07.
Turistický pochod Šľapaj do Poproča

... sa začína prezentáciou pred telocvičňou ZŠ v Poproči budúcu sobotu od 07:30 do 08:30. Čaká na Vás trasa: Lucia Baňa – Klin - chata Borzágoš - chata Údoľ - Poproč

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame