Rádiovíkend 15. 9. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 15. 9. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.     

15. 09.
Horská časovka

Práve teraz sa na trase Podsuchá – Smrekovica koná 11. ročník horskej časovky do vrchu v horských bicykloch. Výsledky vyhlásia o 14:00 pri Kolibe v Smrekovici.
--
Objavovanie Prešova
Raz v roku sa podujatie Objavovanie Prešova koná za tmy a v špecifickej atmosfére. Tentoraz pripadlo na september a tak je na tento víkend naplánované „Nočné objavovanie gréckokatolíkov“.
--
15. – 16. 09.
Dobrovoľnícka akcia v Nízkych Tatrách

... sa koná dnes a zajtra. Pridať sa môžete aj vy.  Organizátori privítajú každého, kto chce byť pilčík s motorovou či ručnou pílou, strihač, sekáč, odhadzovač konárov, fotograf či zabávač. Slovom - fyzicky zdatný jedinec s vyvinutou láskou k prírode. Takto znie odkaz od organizátorov. Ide o aktivity na prístupových chodníkov na Kráľovu Hoľu. Cieľom je obnoviť bezprekážkovú priechodnosť, a aj tým podporiť rozvoj turizmu v regióne. Základný tábor budete mať v ubytovni v Telgárte. Priblíženie k hrebeňu a späť organizátori zabezpečia. 
--
16. 09.
Na salaši pri guláši

... môžete byť zajtra v Pružine. Pripravili pre vás kultúrny program, hry a jazdu na koni.
--
Medzinárodný beh na Veľkú Raču
... sa začína zajtra o desiatej.
--
Cestný beh Podtatranská pätnástka
... sa začína v areáli amfiteátra vo Východnej zajtra o 10:00. Organizátor za prekonanie traťového rekordu vypisuje odmenu a pretekár s najlepším časom na 15 km získava putovný pohár.
--
Edutrek Silickou planinou
Septembrová turisticko-vzdelávacia exkurziu Sever Silickej planiny sa začína zajtra o 9:00 v strede obce Jovice. Pod povrchom planiny driemu najhlbšie priepasti Slovenska. Príďte sa pokochať výhľadmi a navštíviť miesta, ktoré bežným turistom ostávajú nepoznané.
--
MEMORIÁL LUISA CROSA - 10. ročník
... sa začína slávnostným otvorením zajtra o 09:15 za prítomnosti pamätníkov SNP. Čaká na Vás pešia turistika 7, 10 a 15 kilometrov a cykloturistika s trasami 23 a 35 kilometrov. Prezentácia je od 08:00 v Malej Čiernej.
--
22. 09.
Nordic walking Orava

... sa začína o ôsmej v sobotu o týždeň registráciou účastníkov. Čaká Vás teoretická príprava, rozcvička, rozdelenie do skupín a tréningy v skupinách. Popoludní pripravili skupinovú chôdzu do Tichej a Juráňovej doliny.
Pokyny pre účastníkov:
- podujatie začína oficiálne o 09:00 pred kolibou Hubertka
- podľa počtu účastníkov a podľa telesnej zdatnosti sa rozdelíte na skupiny
- dopoludnia šľapete okolo riečky Oravica
- popoludní šľapete do Juráňovej doliny, resp Tichej/Bobroveckej doliny
- podujatie sa koná za každého počasia - pripravte si náležitú výstroj a oblečenie
- pre deti bude v prípade dostatočného počtu vytvorená samostatná cvičebná skupina
- pre úplných začiatočníkov bude vytvorená samostatná cvičebná skupina zameraná na      úplné základy tohto športu
- pre tých, čo už nordic walking poznajú, bude vytvorená samostatná "športová" skupina, ktorá bude pracovať v náročnejšom režime
- každý účastník si zabezpečuje vlastné palice NORDIC WALKING - pozor, určite si nenoste so sebou palice na TREKKING.
- samozrejme, na mieste si bude možné od jednotlivých trénerov palice NW aj zapožičať
- každý účastník si samostatne zabezpečuje pitný režim aj obed (resp. akékoľvek občerstvenie podľa vlastného uváženia)
--
Malá Fatra
Klub turistov Šurany organizuje budúcu sobotu turistickú akciu v Malej Fatre. Začnete vo Vrátnej, odkiaľ sa vyveziete lanovkou na vrchnú stanicu a upraveným chodníkom vystúpite do Snilovského sedla. Potom na Veľký Kriváň, Chatu pod Chlebom, Kopiská, Mojžišove pramene k Šútovskému vodopádu. Odchod  je o 06:00 z autobusovej stanice v Šuranoch.
--
Výstup na Kráľovu hoľu
... sa začína budúcu sobotu v Šumiaci na námestí o 8:30, štart o 9:00; trasa: Šumiac - Predné sedlo - Kráľova hoľa a späť. Po návrate vás v Šumiaci bude čakať guľáš.

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame