Potulky lesom: Cyklotrasa v okolí Driečnej

Potulky lesom: Cyklotrasa v okolí Driečnej

Na niektorých turistických chodníkoch je takmer ľudoprázdno. Napríklad v severovýchodnej časti Slovenska pri hraniciach s Poľskom. Práve tam sa vyberieme. Predstavíme vám novú cyklotrasu, ktorú môžeme využívať od jari. Pripravil ju Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky spolu s poľským partnerom. Na trase nájdeme 7 informačných tabúľ. S vedúcom Lesnej správy Stropkov Odštepného závodu Vranov nad Topľou Ladislavom Jackaninom sme  zastali pri infopaneli v katastri Driečnej, ktorý hovorí o rastlinách, hmyze a lúčnych spoločenstvách. Nachádzame sa totiž v chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty. 

Cyklotrasa v okolí Driečnej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na slovenskej strane vedie vyše 50-kilometrová cyklotrasa po lesných cestách a tiež po cestách druhej a tretej triedy. Nastúpiť na ňu je najlepšie v Driečnej. Ak zrátame spolu aj kilometre na poľskej strane, tak je ich viac ako 200. V Lesnej informačnej kancelárii v Stropkove vám v pracovnom čase radi poskytnú aj ďalšie informácie. Pripomínam, že každá Lesná správa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky je aj lesnou informačnou kanceláriou.

Texty k foto (Autorka: S. Hoffmannová):
Snímka 1-2 – Na každej informačnej tabuli nájdete veľkú mapu cyklotrás s vyznačením, kde sa nachádzate.

Snímka 3-5 – Z informačných tabúľ sa dozviete viac o okolí, ktorým prechádzate.

Snímka 6-7 – Na cyklotrase sa môžete zastaviť pri studničke a nájdete na nej aj veľké altánky, kde si môžete opiecť prinesenú slaninku.

Snímka 8-9 – Prístup k altánku a altánok, kde sme sa na cyklotrase zastavili.

Snímka 10 – Cyklista, ktorý prišiel vyskúšať cyklotrasu až od Púchova.

Snímka 11 – Aj takýto povrch nájdete na cezhraničnej cyklotrase, na ktorú sa môžete vydať z Driečnej.

Galéria

Snimka 1.jpg Snimka 2.jpg Snímka 3.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg Snímka 8.jpg Snímka 9.jpg Snímka 10.jpg Snímka 11.jpg
Autorka a foto: S.Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame