Rádiovíkend 3. 11. 2018 - pozvánky

Rádiovíkend 3. 11. 2018 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.    

03. 11.
Vybehni si Črťaž

... je názov bežeckého podujatia, ktorý sa začína dnes o 11:00 na futbalovom ihrisku v Sedliackej Dubovej. Trať prechádza po asfaltovej ale aj lesnej ceste, štart a cieľ je na futbalovom ihrisku v Sedliackej Dubovej.
--
03. – 04. 11.
Dedoles sadí les

... je podujatie, ktoré sa koná dnes a zajtra od 10:00-18:00 na pozemku medzi Modrou a Šenkvicami. Uskutoční sa tu verejné sadenie zmiešaného lesa. Dozviete sa, prečo sú stromy pre človeka životne dôležité a aj to, ako správne sadiť stromy. Kedykoľvek a ktokoľvek sa môže zastaviť, nazbierať si plody prírody, informovať sa či navštíviť workshopy, ktoré sa budú do budúcna organizovať.
--
07. – 10. 11.
8. ročník cestovateľského festivalu Bez hraníc

... bude od stredy do soboty na viacerých miestach v Martine.
--
08. – 10. 11.
Festivalu dobrodružných filmov HoryZonty

... je multižánrové podujatie, ktorého súčasťou sú projekcie filmov s outdoorovou tematikou, prezentácie hostí, besedy, tvorivé dielne, výstavy, fotosúťaž a súťaž slovenských neprofesionálnych filmov, športové súťaže a rôzne sprievodné podujatia. Tento rok bude od štvrtka do soboty v Trenčíne.
--
09. 11.
Snow film fest 2018

... sa koná v piatok v Prievidzi. Ide o pásmo filmov o zimných športoch a dobrodružstvách.  Na svoje si prídu milovníci extrémnych zážitkov, čerstvého prašanu, arktickej divočiny i športoví fanúšikovia. Hosťom festivalu bude Marek Hlavina – slovenský reprezentant v parasnowboarde na 11. Zimných paralympijských hrách 2014 v Soči.
--
Nox Quaerox
Večer sa dá zabaviť rôzne. Rozhodnúť sa môžete aj pre nočné dobrodružstvo, ktoré slúži dobrej veci... Ak v piatok 9. novembra náhodou pôjdete večer s priateľkou či manželkou nočnou Banskou Bystricou a zrazu sa na vás spoza rohu vyrútia svetielka, ktoré budú mať na hlavách pripevnené dychčiaci bežci zmätene pobehujúci hore-dole, líhajúci si pod lavičky či horúčkovito obzerajúci stĺpy alebo odkvapové rúry, kričiaci pri tom „tu niekde to musí byť“, vedzte, že ste sa práve stali súčasťou nočného orientačného behu NOX QUAEROX. Úlohou dvojčlenných tímov bude v časovom limite 60 minút nájsť čo najviac kontrolných stanovíšť a vyzbierať tak čo najviac bodov. Cieľom organizátorov je pripraviť súťaž, v ktorej nejde o extrémne výkony či prekonávanie svetových rekordov, ale predovšetkým o zábavu, spoznávanie mesta trochu inak a netradičné trávenie voľného času, čo veríme ocenia aj „echtovní“ športovci.
--
10. 11.
Výlet po novo otvorenom náučnom chodníku na rozhľadňu na Dubovej a na Rajecký hrad

... bude o týždeň v sobotu. Trasa: Rajec (žst.) - Dubová (rozhľadňa) - Rajecký hrad (pozostatky) - Jasenové - popri Rajčianke – Rajec. Trasa je vhodná aj pre seniorov a rodiny s deťmi. Vlak odchádza zo Žiliny o 08:47.
--
Na rozhľadňu na Svederníckom vrchu
... môžete ísť s turistami zo Žiliny budúcu sobotu. Je to nenáročná akcia dlhá asi 5 km s dobou chôdze najviac 2,5 hodiny  bez prestávok, s celkovým stúpaním 280 m a klesaním tiež 280 m. stretnete sa na autobusovej stanici v Žiline o 08:30.
--
Novembrový výšľap
... sa začína budúcu sobotu o ôsmej v Krasňanoch na Peknej ceste v Bratislave. Čakajú na Vás tri trasy: 15, 20  a 30 kilometrová. 
--
25. ročník Karolovského výstupu na Bralo a Bralce
Začiatok: námestie Tuhár o 08:00  zraz  na vrchole Bralca o 11:00. 10 kilometrová trasa.

Autor: Ladislav Eliaš; Foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame