Vrchárska koruna Valašska

Vrchárska koruna Valašska

V júni a júli sme vám v Rádiovíkende predstavili projekt cyklistických vrchárskych korún a spolu sme na bicykli niekoľko vrcholov aj zdolali. Teraz vás v našom seriáli zoberieme na posledný výlet, ale do zahraničia – poďte s nami na Moravu. Chceme vás totiž zoznámiť s „vynálezcami“ projektu vrchárskych korún. Sylvia Hoffmannová sa na cyklovýlet vybrala s Adamom Hlochom a manželmi Andreou a Michalom Horskými zo Vsetína. Vrchársku korunu Valašska organizujú už siedmu sezónu.
Skupinka najprv prešla cez rušné centrum Vsetína a potom sa napojila na asfaltový cyklochodník. Cyklocestičiek je na Valašsku množstvo – a cyklistov tiež. Adam hovorí, koľko ich narátali vo vrchárskej korune: 

Vrchárska koruna Valašska 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Rádiovíkende vám dávame tipy, kde sa vybrať na Slovensku. Teraz robíme výnimku a predstavujeme trasu  na Morave: zo Vsetína na Vsacký Cáb. Práve na Valašsku totiž žijú nadšenci, ktorí vymysleli projekt vrchárskej koruny. A tak si Sylvia Hoffmannová dohodla cyklotúru s Adamom Hlochom a manželmi Andreou a Michalom Horskými. Na Vsackom Cábe, kde je horský hotel, sa stretli s množstvom ďalších cyklistov. Niektorí jedli zelňačku, naša skupina tiež doplnila straty, najprv tekuté:

Vrchárska koruna Valašska 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Navyše, keďže Valašsko je hneď za hranicou, pri vyhodnotení Vrchárskej koruny tam vždy majú aj cyklistov zo Slovenska, ktorí počas sezóny chodia jazdiť k susedom.

Texty k foto (Autorky: Andrea Horská - snímky č. 1,3,4,6, ostatné Sylvia Hoffmannová)

Snímka 1 – Sme na kraji Vsetína, kde sa začína cyklochodník do areálu bývalej Zbrojovky.

Snímka 2 – Z areálu bývalej Zbrojovky pokračujeme po lesnej ceste.

Snímka 3 – Šliapeme do kopca: zľava Michal Horský, z pravej strany Adam Hloch.

Snímka 4 - Nahrávame na mieste s pekným výhľadom.

Snímka 5 – Horský hotel Vsacký Cáb....

Snímka 6 - .... a my pri ňom.

Snímka 7 – Občerstvenie na najvyššom bode cyklovýjazdu. Zľava: Adam Hloch, Michal Horský, Andrea Horská. A cyklista, ktorý chodí na cyklovýjazdy aj so svojim psíkom.


Galéria

Snímka 1.jpg Snímka 2.jpg Snímka 3.jpg Snímka 4.jpg Snímka 5.jpg Snímka 6.jpg Snímka 7.jpg
Autorka a foto: Sylvia Hoffmannová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame