Rádiovíkend 14. 9. 2019 - pozvánky

Rádiovíkend 14. 9. 2019 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.      

15.9.
Horská časovka do vrchu horských bicyklov Podsuchá – Smrekovica
... sa začína zajtra o 11:00. Prihlásiť sa môžete elektronicky dnes do 20.00 alebo na mieste štartu. Dĺžka trate: približne 8,5 kilometra s prevýšením 812 m
--
Zem spieva
Zajtra sa otvoria brány Múzea slovenskej dediny v Martine pre prvý kasting tretej série súťažnej šou Zem spieva. Súťaží sa v troch kategóriách: tanec, spev a hudba, v každej ako sólisti, v pároch alebo s celým súborom. Kastingy sú otvorené aj pre širokú verejnosť, pre nadšencov folklóru, ktorí môžu osobne vidieť vystúpenia všetkých prihlásených. Ak ste sa ešte neprihlásili a chceli by ste byť súčasťou Zem spieva III., prihlášku môžete ešte stále poslať.
--
19.09.
Hubárska poradňa
... bude vo štvrtok v rámci Dňa zdravia na Hlinkovom námestí v Žiline. Priniesť svoje huby môžete aj vy a poradiť sa s odborníkmi.
--
20. 09.
Nočný beh Kvačianskou dolinou
... sa koná v piatok prvýkrát.
Štart: 18:00
Dĺžka trate: 7 km
Kategórie:
muži absolútne poradie (bez rozdielu veku)
ženy absolútne poradie (bez rozdielu veku)
veteráni 40-49 rokov (1979 - 1970)
veteráni 50-59 rokov (1969 - 1960)
veteránky 40 rokov a staršie (1979 a staršie)
--
21.09.
Memoriál Vlada Plulíka
Už 11. krát sa v sobotu o týždeň na Chopku stretnú špičkoví športovci ako zo Slovenska, tak aj zo zahraničia, rodina a priatelia popredného slovenského horolezca, Vlada Plulíka, aby si pripomenuli jeho pamiatku. Čaká na Vás horský beh na trati Srdiečko – Chopok, ktorá má 6 kilometrov a prevýšenie vyše 800 metrov.
--
Autobusový výlet do Malej Fatry
... organizujú budúcu sobotu turisti z Topoľčian. Pridajte sa aj vy na trasu Strečno - rozhľadňa Špičák – Kojšovský budzogáň – sedlo Javorina – Domašín – hrad Strečno. Ak ste z Topoľčian, stretnete sa o 06:00 na parkovisku pred autobusovou stanicou.
--
11. Stretnutie priaznivcov KST
... bude od piatka do nedele v Rajeckej doline. Účastníci podujatia sa riadia individuálnym programom s možnosťou absolvovania turistických trás v Lúčanskej Malej Fatre či Strážovských vrchoch. Spoločný, hlavný program stretnutia, sa začína v sobotu o týždeň výstupom na vrch Čipčie, kde sa od 10:00 začne prezentácia účastníkov s odovzdávaním účastníckych listov.
--
Deň Horskej služby Malá Fatra
V sobotu 21.9.2019 o 11:00 Vás pozýva dobrovoľná Horská služba Malá Fatra na Deň Horskej služby pri príležitosti 65. výročia vzniku organizácie. V spolupráci s Tatranskou Horskou službou, Kynologickými záchrannými zbormi, dobrovoľnými hasičmi a ďalšími organizáciami Vám predvedú ukážky záchrany z nedostupného terénu, vyhľadávania stratených osôb psami, simulovanú nehodu, evakuáciu vrtuľníkom, prvú pomoc. Môžete si vyskúšať lezenie na skale, umelej stene s evakuačnou lanovkou, záchranárske techniky, improvizovanú pomoc, pozrieť záchranársku a hasičskú techniku a podobne. Vstup je bezplatný. Od 11:00 do 16:00 v priestore autokempingu Slnečné skaly pri Rajeckých Tepliciach.
--
Veľké čistenie Malého Dunaja
... sa začína v sobotu o týždeň o 08:30 v Jelke pri vodnom mlyne. Akcia je vhodná pre všetkých, ktorým záleží na prírode a majú aspoň nejaké skúsenosti so splavovaním riek. Na podujatie je potrebné sa registrovať na stránke klubmalydunaj.sk. organizátori zabezpečia rukavice, vrecia na odpad, kanoe, pádla, vesty, rozvoz a zvoz na jednotlivé úseky rieky a po samotnom čistení bude pre dobrovoľníkov pripravený guľáš a posedenie pri živej hudbe.

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame