Rádiovíkend 21. 9. 2019 - pozvánky

Rádiovíkend 21. 9. 2019 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.   

21. 09.
Šarkania show
... sa začína dnes o 13:00 na Košiarnom briežku v Spišskej Novej Vsi. V súťaži sa bude hodnotiť vlastnoručne zhotovený a výtvarne upravený šarkan. Zakúpený šarkan sa hodnotí len v technike a v dĺžke letu. Pripravené sú zábavné aktivity pre deti.

22. 09.
Autobusový zájazd z Varína do Belianskych Tatier
... majú pre vás turisti zajtra. Trasa: Ždiar - Monkova dolina - Kopské sedlo - Chata Plesnivec. Odchod autobusu z Varína, spred obecného úradu je o 5:30, v Žiline bude 5:45.
--
Cestovanie v čase na hrade Strečno
Na hrade Strečno budete zajtra cestovať v čase. Typickú stredovekú kuchyňu, ktorej súčasťou sú najrôznejšie pudingy, kaše či placky predvedie Cech Terra de Selinan.
--
Retropreteky v Liptovskom Mikuláši
V Liptovskom Mikuláši zažijete zajtra kus recesie na starých bicykloch a v retrooblečení. Ide o preteky, v rámci ktorých zvládnete za jeden deň viac etáp. Žltý dres udelia v dvoch kategóriách – bicykle s prevodmi a bicykle bez prevodov. Zapojiť sa môžu aj škôlkari – deti však súťažia na akomkoľvek bicykli, aj na novom. Registrácia beží on-line – alebo sa možno registrovať zajtra na Námestí osloboditeľov v Liptovskom Mikuláši od 14:00.
--
Bicyklom po okrese
... je podujatie, ktoré organizuje Prvý michalovský klub slovenských turistov, stretnete sa zajtra o 08:30 pred obchodným domom Dodo. Čaká na vás 32 kilometrová trasa.
--
13. ročník Šindliarskej sedemnástky
... sa začína pri Sultánke v Šindliari zajtra o 08:30. Trasa: Šindliar – Kopytovská dolina – Voroblik – Lačnovské Sedlo– Pekarnik - Lačnov – Červená Skala – Kopytovská hura - Šindliar na Bani. Odchod z Prešova autobusom SAD o 08:05.
--
Turistické podujatie vo Veporských vrchoch
... sa začína stretnutím účastníkov budúcu sobotu o 6:45 pri Krajskej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Organizátori – zvolenskí turisti, majú pre Vás 13 kilometrovú stredne náročnú trasu: Cinobaňa – Dve vody – sedlo Prieraz – Šutova jama – Chropča - Cinobaňa
--
Poradňa o hubách a bylinkách
V Makovického dome v Žiline sa môžete poradiť, každý pondelok majú pre vás o 13:00 poradňu o hubách a o 14:00 poradňu o bylinkách.
--
Raftové preteky z Dubnej Skaly do Strečna
... sú v pláne budúcu sobotu od deviatej. Pozrieť si môžete zábavné posádky, ale aj Slovenský pohár v raftingu.



Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame