Rádiovíkend 7. 12. 2019 - pozvánky

Rádiovíkend 7. 12. 2019 - pozvánky

O týždeň sa na našom webe môže ocitnúť aj vaše podujatie, ak na ňom chcete vidieť turistov a milovníkov prírody. Píšte na adresu radiovikend@rtvs.sk.

06. - 08. 12.

Potulky Exotické Košice

Čo máme spoločné s Talianskom, Anglickom, Španielskom či Japonskom? Kde sídlil turecký cukrár a kde vidno sultána? Kde bol obchod s koloniálnym tovarom? Čo nám pripomenie Kubu, Egypt či Vietnam alebo Rusko? Ktoré sú partnerské mestá Košíc? Kde je pamiatka na holandskú kráľovnú, Pavarottiho či bulharského cára?

Dĺžka potulky: 75 minút
Koniec potulky: pri Immaculate (morový stĺp)
Začiatok každej potulky je pred Štátnou vedeckou knižnicou (Hlavná 10).

--

07. 12.

Mikuláš na Šarišskom hrade

.... predvianočné popoludnie na hradnom nádvorí hradu Šariš, ktoré bude o 12:00 do 15:00. O teplý čaj sa postarajú pomocníci Mikuláša a ten má pre veľké a malé deti pripravené malé maškrty. Taktiež veža pre návštevníkov bude otvorená v čase od 10:30 pokiaľ nás tma nepoženie dolu.

--

Prechádzka mestom so sprievodcom

... sa začína dnes o 16:00 pri Kultúrnom informačnom centre v Trenčíne.

--

11. 12.

Tajomstvá v starých filmoch ukryté

Na 94. speleopodujatí Vám v rámci cyklu Tajomstvá v starých filmoch ukryté predstavia farebný filmový dokument z 80. rokov minulého storočia - Tam kde vládne netopier. Film priblíži možnosti a spôsoby záchrany raneného človeka v jaskyni. Zaujímavým spôsobom ho doplní odborná prednáška Ivana Račku zameraná na činnosť speleologickej záchrannej služby. Počas podujatia sa budete môcť zoznámiť tiež s pomôckami jaskyniara - sedačkou, lanom, karbidkou, ktoré patria do zbierkového fondu múzea. Speleopodujatie sa začína v stredu o 14:30 v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši.

--

14.12.

Schengentour 2019

... teda výlet do Rakúska cez tri kopce bude budúcu sobotu. Trasa: Hainburg - Hundsheimerberg - Schlossberg - Braunsberg - Jelení háj - Lafranconi. Odchod autobusu 901 od Mosta SNP z Bratislavy je o 7:20.

Autor: Ladislav Eliaš; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame