V okolí Terchovej

V okolí Terchovej
Dnes zavítame do rodiska našej slovenskej legendy a ľudového hrdinu Juraja Jánošíka.

V lete ponúka možnosti na turistiku či cykloturistiku, alebo aj možnosti skúmania histórie tejto oblasti. Máme však stále zimu, predstavíme vám zasneženú Malú Fatru. V pokoji a tichu môžete prechádzať zákutiami tohto regiónu a obdivovať krásu zasneženej prírody. Prostredie je vhodné napr. aj na snežnicový pochod so sprievodcom. Ladislav Eliaš sa spolu s turistami vybral do známych Jánošíkových dier, ktoré sú sprístupnené aj v zime. Vyštartovali od hotela Diery, po 15 minútach sa zastavili sa na Ostrvnom a tam je viacero možností. Pokračuje ich sprievodca - dobrovoľný člen horskej služby Malá Fatra Jozef Gašica.

V okolí Terchovej - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas vašej zimnej alebo možno už aj jarnej dovolenky na Slovensku môžete vyskúšať šport, ktorý patrí medzi najzdravšie športy. Hovoríme o bežkovaní. Naučiť sa ho je veľmi jednoduché, i keď aj to chce trpezlivosť ako pri každom športe. Už o chvíľu si prídu na svoje tí, ktorí o ňom ešte nepočuli, ale i skúsení bežkári, predstavíme vám trasu, ktorú si môžete tento rok vyskúšať po prvýkrát. Vedie z Bránice, cez Belú do Terchovej. Ladislav Eliaš sa porozprával s Michalom Weinerom, ktorý sa stará o údržbu bežeckej stopy. Začal o tom, ako vznikala.

V okolí Terchovej - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celková dĺžka novej bežkárskej trate v lokalite Terchová - Bránica je okolo 16 kilometrov. Čaká na vás prevýšenie 417 metrov na celej dĺžke trate, 416 metrov klesania a 417 metrov stúpania. Okrem tejto bežkárskej trate môžete bežkovať na 3 kilometrovej trati Starý dvor - Tiesňavy a 1,5 kilometrovej trati Poludňový Grúň.

1. Začiatok bežkárskej trasy
2. Oblasť Bránica
3.-4. Bežkárska trasa
5.-6. Výhľady z náučného chodníka Diery
7. Tabuľa náučného chodníka Diery

Galéria

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG
Autor: Ladislav Eliaš foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame