Smolenice a okolie

Smolenice a okolie

Poznáte jediný vodopád v Malých Karpatoch? Dnes vás k nemu zavedieme, nachádza sa na trase náučného chodníka Smolenický kras.

Okrem vodopádu na ňom nájdeme aj známu jaskyňu Driny, jedinú verejnosti prístupnú jaskyňu v Malých Karpatoch. V tomto období však nie je sprístupnená. Ladislav Eliaš spolu s predsedom Klubu slovenských turistov TJ Atom Jaslovské Bohunice Vladimírom Chrapčiakom začali na Jahodníku, ktorý je od Smoleníc vzdialený pár kilometrov.

Smolenice a okolie - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Trasa je nenáročná, vhodná pre rodiny s deťmi, v lete aj v zime. Dĺžka náučného chodníka je 7,5 km. A preto si vyhraďte čas približne 3 hodiny aj so zastávkami, resp. 4 hodiny aj s prehliadkou jaskyne Driny, ktorá je sprístupnená od apríla. Jej prehliadkový okruh má dĺžku 450 m, prevýšenie 10 m a 151 schodov. Teplota v jaskyni je 7,1 až 7,8°C. Jej objavenie bolo základom pre vznik rekreačného strediska Jahodník s možnosťou ubytovania v chatovej osade. Z Vlčiarne sa Ladislav Eliaš s Vladimírom Chrapčiakom presunuli na ďalšie miesto.

Smolenice a okolie - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Galéria

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG 9.JPG 10.JPG 11.JPG 13.JPG 14.JPG 15.JPG 16.JPG 17.JPG 18.JPG 19.JPG 20.JPG 22.JPG 23.JPG 25.JPG 26.JPG 27.JPG 28.JPG
Autor: Ladislav Eliaš foto: Ladislav Eliaš

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame