Vodné športy

Vodné športy

Wakeboard a Stand up paddle board

Leto a voda patria k sebe. Po vodnej hladine sa však dá nielen plávať, ale aj lyžovať či snowboardovať. Dnes začneme na hladine - netradičnými športmi bez slovenských názvov: stand up paddle board a wakeboard. O čo vlastne ide, zisťovala Soňa Weissová na Zlatých Pieskoch v Bratislave:

Wakeboard a Stand up paddle board Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kanoe

Dnes nasadneme do kanoe a povieme si, ako začať s týmto vodným športom a ako správne naplánovať vodnú turistiku. Po Karloveskom ramene sprevádzal Soňu Weissovú Tomáš Lukačovič z bratislavského Vodáckeho centra:

Kanoe Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Kanoe, alebo pohyblivejší morský kajak sú vhodné najmä na vodnú turistiku a na pokojné hladiny.

Rafting

Z pokojného kanoe, v ktorom sme sa plavili včera, dnes presedláme na nebezpečnejšiu divokú vodu... Soňa Weissová zisťovala, ako zvládnuť raftovanie.

Rafting Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Potápanie

V mori môžu potápači obdivovať napríklad aj lodné vraky. U nás by mohli napríklad zatopené dediny - no zväčša len teoreticky. Prečo nie reálne? Aj to priblíži Soňa Weissová, ktorá nás pri zoznamovaní s vodnými športmi dnes zoberie pod hladinu.

Potápanie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Freediving

Počítali ste niekedy, ako dlho dokážete zadržať dych? Freediveri aj na viac ako 5 minút. Vďaka tomu si môžu pomerne dlho a nerušene užívať hlbiny. No nejde to bez nácviku. Ako dlho trvá, kým sa človek dostane napríklad do 40 metrovej hĺbky, sa dozviete od Sone Weissovej, ktorá nahrávala na jednom z tréningov Freediving Akadémie.

Freediving Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Soňa Weissová Ilust. foto: kbatx

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame