Menej sledované športy

Menej sledované športy

V piatok otvoria olympijské hry. My sme sa pri tejto príležitosti pozreli na športy, pri ktorých môže mať bežný fanúšik problémy rozlíšiť, čo je na výkone športovca najdôležitejšie. Začneme vodnými baletkami, teda akvabelami. Ak chcete vedieť, čo by ste si mali na ich vystúpení všímať, čo zaručuje v synchronizovanom plávaní najvyššie body, počúvajte Soňu Weissovú.

Menej sledované športy - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Akvabely sa do olympijských bazénov dostali v roku 1984.

Športový šerm vyzerá naoko jednoducho, no v skutočnosti sú jeho pravidlá pre bežného smrteľníka záhadou. Viac o ňom zisťovala Soňa Weissová. Najskôr ale otázka pre vás: Spomeniete si ešte, ako ste sa hrávali s drevenými mečmi?

Menej sledované športy - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na olympiáde sa predstavia aj kone. Súťažiť sa bude v troch disciplínach - parkúre, drezúre a všestrannej spôsobilosti. Čo je na výkone jazdcov a koňov cenené a čo naopak nie, zisťovala Soňa Weissová.

Menej sledované športy - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Hrá sa na podobnom ihrisku ako futbal, no hráči majú v rukách špeciálne hokejky. Pozemný hokej je ďalším zo športov, ktoré sú u nás málo známe. Soňa Weissová sa preto bola pozrieť na tréning slovenskej reprezentácie a rozprávala sa s jej trénerom Petrom Romancom:

Menej sledované športy - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Už len pár hodín zostáva do prvých disciplín na letných olympijských hrách v brazílskom Riu. Dnes sa pozrieme na šport, ktorý tam chýbal takmer sto rokov - ragby. Viac povie náš expert na menej sledované olympijské športy - Soňa Weissová.

Menej sledované športy - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Športu ostaneme verní v tomto čase aj v budúcom týždni. Budeme vám totiž prinášať zaujímavosti z olympijského Ria.

Autorka: Soňa Weissová Ilust. foto: Angelo_Giordano

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame