Chémia v kúpeľni

Chémia v kúpeľni

Čistota je vraj pol života - aj preto sa tejto dôležitej kapitole budeme venovať v našom seriáli. Kozmetických prípravkov je na trhu veľa a v snahe byť naozaj čistí a zdraví niekedy siahame aj po výrobkoch bez ktorých by sme sa pokojne zaobišli. Do poličiek v kúpeľni nazrela Dáša Omastová a začala s antibakteriálnymi prípravkami.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Staré mamy si často vystačili s jedným mydlom na všetko. Naše kúpeľne sú plné prípravkov, ktoré čistia, zvlhčujú, zjemňujú, zastavujú starnutie. Sľubov je veľa, realita je často iná a okrem toho, že nás to stojí peniaze, je v tom aj trochu rizika. Na vlastnej koži skúšame rôzne neznáme látky. Aj preto mnohí siahajú po prírodnej kozmetike. Na tú sa dnes pozrela Dáša Omastová.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako byť čistí a zdraví aj vďaka vhodnej kozmetike. Pri pohľade na zloženie bežných výrobkov sa však niekedy nestačíme čudovať, čo všetko sa zmestí do takej fľaštičky. Viacerí majú z tohto pestrého kokteilu zmiešané pocity a rozhodnú sa pre inú alternatívu.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň hovoríme o kozmetike našej každodennej. Otázka znie, či si všímame aj podrobnejšie čo všetko dávame na seba počas rituálov v kúpeľni. Niekedy sa stačí pozornejšie zahľadieť na obal. Okrem delikátnej vône, či priam zázračných účinkov sa kozmetika často popýši aj tým, že neobsahuje napríklad parabény, silikóny, či minerálne oleje. O aké látky ide? Aj to povie Dáša Omastová.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vám radili, ako sa zorientovať v mori kozmetických výrobkov. Na záver zostala kapitola - kozmetika a životné prostredie. Slovo má Dáša Omastová:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Len aby neboli zo susedovej záhrady. To by veľmi nepomohlo susedským vzťahom, o ktorých budeme hovoriť už budúci týždeň.

Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame