Recepty starých materí

Recepty starých materí

Priložte si na čelo plátky nakrájaného zemiaku, dajte si obklad s jalbčným octom, alebo žujte klinčeky....to je len zopár babských receptov proti bolestiam hlavy. Sú účinné? - čo naozaj obstojí aj z hľadiska modernej medicíny? Domáca liečba - to je téma nášho ranného seriálu s Lukášom Manom. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vonku sa striedajú mrazy s plusovými teplotami - a to je ideálny čas pre prechladnutie. V našom seriáli Lukáš Mano zisťuje, čo by na upchaté dutiny a podráždené hrdlo odporučila naša stará mama a zároveň by to schválila aj moderná medicína. 

2.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zub nás väčšinou ako naschvál začne bolieť cez víkend  alebo počas dovolenky. Netreba ani hovoriť že táto boleť je výrazná - niekedy až neznesiteľná....Babské recepty na jej utlmenie často odporúčajú pálenku. Čo na to hovorí profesorka stomatológie Neda Markovská?

3.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vysoké teploty sú často spojené s chrípkou. Ako dobre vieme, na túto chorobu veľmi nezaberajú žiadne lieky - treba ju vyležať a mierniť jej príznaky. Čo by nám na posilnenie imunity naordinovali naše staré mamy?

4.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Celý seriál hovoríme o tom, čo by nám na najbežnejšie ochorenia poradila stará mama, akú domácu liečbu by schválili aj odborníci. Spomenuli sme včelí peľ, zázvor, nechtíkovú masť alebo vňať z benediktu lekárskeho. V záverečnej časti seriálu Lukáš Mano zisťoval, aké plody prírody sú pre náš organizmus najzdravšie.

5.časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Lukáš Mano; Ilustr.foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame