Skúste bežkovanie

Skúste bežkovanie

Chcete si vyvetrať hlavu a rozhýbať celé telo? Skúste bežky! O behu na lyžiach bude tento týždeň reč každé ráno. Je to skvelý a zdravý zimný šport, zabaví športovcov aj nešportovcov a nikdy nie je neskoro začať...Po prvý raz v živote to skúsila aj Lenka Dzobová - na Skalke pri Kremnici sa jej ujal bývalý reprezentačný tréner Jozef Brünn:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Celý týždeň skúšame kráľovský zimný šport - beh na lyžiach. Včera sa Lenka Dzobová naučila na lyžiach stáť. Dnes skúsime pohyb - štýlový pohyb. A je tam niekoľko možností. Na trati v Skalke pri Kremnici to skúšal aj Ondrej. Lyžuje už niekoľko rokov, napriek tomu sám seba predstavil takto: 

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Beh na lyžiach je šport pre profesionálov aj amatérov, pre malých aj veľkých a začať môžete kedykoľvek. Lenka Dzobová sa o tom presvedčila na Skalke pri Kremnici. Práve tam sa po prvý raz postavila na bežky. Spolubežec na trati Viliam však na lyžiach už odbehol stovky kilometrov. Mal na to dosť dlhý čas.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý týždeň skúšame beh na lyžiach - jeden z najzdravších a najkrajších zimných športov. Na túto skúšku sa podujala Lenka Dzobová a neoľutovala. Aj preto, že okrem zábavy si poriadne rozhýbala celé telo. A práve preto tento šport odporúčajú odborníci - medzi nimi aj telovýchovný lekár a profesor Univerzity Komenského Dušan Hamar:

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V Nízkych aj Vysokých Tatrách, po lesných cestičkách či na lúke pri vašej obci... Tam a na mnohých iných miestach môžete stretnúť bežcov na lyžiach. A možno si to túto zimu vyskúšate aj vy, tak ako Lenka Dzobová. Na Skalke pri Kremnici jej Roman Béreš z lyžiarskeho servisu radil, ako si vybrať správne lyže:

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame