Grily a grilovanie

Grily a grilovanie

V Seriáli to bude tento týždeň rozvoniavať dobrotami. Budeme hovoriť o griloch a grilovaní. Má to jednu chybičku – je pondelok ráno a sme v práci. Nachystajme sa teda spolu na víkend a poriadne grilovanie. Možno vás bude zaujímať, že zaň vďačíme rozhorúčenému poklopu od kanála. Viac už Lukáš Mano.

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na trhu je dnes grilov od výmyslu sveta. Medzi tie základné ale patria na uhlie, plyn a, samozrejme, elektrinu – a práve o nich sa Lukáš Mano rozprával s gastro špecialistom Michalom Halgošom. Najskôr ale povedal, prečo naň nedáva mäso rovno z chladničky.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci sa dnes pri záhradných opekačkách stále viac využívajú elektrické alebo plynové grily, fanúšikovia klasiky nedajú dopustiť na otvorený oheň a uhlie. Tu ale treba byť opatrní. Prečo? Povie Lukáš Mano a jeho hosť -  gastro špecialista Michal Halgoš. Najprv vám ale narobíme chúťky. Počujete tie zvuky? cítitite tú vôňu?

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom seriáli hovoríme celý týždeň o grilovaní. Väčšinou sa nám toto kuchtenie spája so záhradou, ale mnohí to skúšajú aj na balkóne v bytovke...Je to celkom módne /je to trend/, Lukáš Mano sa teda odborníkov pýtal, či je to vhodné a hlavne bezpečné. Tí, ktorí už takto grilovali, majú rôzne skúsenosti:

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Grilovanie je obľúbenou voľnočasovou aktivitou a vďaka novým zariadeniam sú grily stále výkonnejšie a jedlá z nich stále chutnejšie... Hoci mnohí odborníci preferujú klasiku - teda prípravu jedla nad uhlím a drevom, veľa domácich grilmajstrov si už vybralo inú cestu. Pokračuje Lukáš Mano.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Budúci týždeň všetky grilované dobroty pôjdeme vybehať. Ako, s kým a prečo - počúvajte od pondelka.


Autor: Lukáš Mano; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame