Opaľovanie je veda

Opaľovanie je veda

Opaľovanie je hotová veda...to je konštatovanie, ale aj názov seriálu na tento týždeň. Viete, aké faktory by sme mali používať, alebo koľko slnka si dopriať? A čo robiť, aby nám hnedé sfarbenie pokožky vydržalo čo najdlhšie? Odpovede odborníkov zozbieral Lukáš Mano. Na úvod - niekoľko základných informácií: 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vyzerá to opäť na pekný deň, ako stvorený na opaľovanie (podľa počasia!!!). Ak to máte aj v pláne, nezabudnite na opaľovací krém. Ako sa ním správne natierať a najmä v akých intervaloch? Lukáš Mano sa na to najprv opýtal v uliciach...  

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V našom seriáli hovoríme o správnom opaľovaní. Samostatnou kapitolou tejto témy sú deti - pri vodičke sa im väčšinou veľmi páči a vydržia sa tu hrať aj celé hodiny. Detská pokožka je však jemnejšia a citlivejšia - preto by sme ju pred slnkom mali o to viac chrániť. Lukáš Mano sa rozprával s dermatologičkou Tatianou Hudákovou.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Letné prázdniny sú za dverami - máte aj vy už svoju vysnívanú dovolenku? Či je to na horách, či pri vode - na prudké slnečné lúče si treba dávať pozor. V našom seriáli hovoríme o opaľovaní, ale ešte sme si vlastne nepoložili základnú otázku: Je pre našu pokožku zdravé chytať vytúžený bronz? Lukášovi Manovi odpovedala dermatologička Tatiana Hudáková.

4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Blíži sa víkend a možno sa aj vy chystáte k vode chytať bronz. V závere seriálu vám preto poradíme čo robiť, aby sme si tmavú farbu pokožky udržali čo najdlhšie. Pokračuje Lukáš Mano.

5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

No a o tekutinách, či letných nápojoch budeme podrobnejšie hovoriť už od pondelka....

Autor: Lukáš Mano; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame