Dovolenkové ovocie

Dovolenkové ovocie

Odborníci na výživu hovoria, že najzdravšie pre nás je naše domáce ovocie. Najmä teraz počas leta však mnohí cestujeme do rôznych krajín a to je príležitosť ochutnať aj tamojšie plody, akými si napríklad aj guava a papája. Viac už Eva Vasilová: 

Dovolenkové ovocie - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Papaja je exotické ovocie, ktoré môže byť prospešné pri ťažkostiach s trávením – dozvedeli sme sa včera o takomto čase. Tento týždeň hovoríme o rôznych plodoch, ktoré môžeme vyskúšať najmä počas dovolenky v nejakej exotike. Dnes pokračujeme ďalšími tipmi, ktoré ponúka Eva Vasilová:

Dovolenkové ovocie - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dovolenkové ovocie – alebo plody, ktoré by sme mali ochutnať ak oddychujeme niekde vo vzdialenej cudzine - to je naša téma tento týždeň. Dnes sa pristavíme pri ovocí, ktoré pochádza z Indonézie a Malajzie, ale rozšírilo sa do celej juhovýchodnej Ázie.  Aby ste doň zahryzli však potrebujete naozaj odvahu, pokračuje  Eva Vasilová:

Dovolenkové ovocie - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci je to najsmradľavejšie ovocie na svete, obsahuje mnohé látky prospešné pre naše zdravie. Aj toto sme sa dozvedeli včera o duriane. Na cestách najmä po Ázii sa s ním už stretli mnohí cestovatelia, ale málokto našiel odvahu a ochutnal. To však neplatí o plodoch, ktoré nám Eva Vasilová priblíži dnes, hoci ich názvy znejú naozaj divoko:

Dovolenkové ovocie - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nielen zaujímavé, ale aj zdravé môže byť ovocie, na ktoré natrafíme v rôznych exotických krajinách. Hovoríme o tom už od pondelka a ochutnali sme už guavu, papaju, marakuju, karambolu, pitaju, dokonca aj kontroverzný smradľavý durian. No a dnes s  Evou Vasilovou spoznáme niečo naozaj voňavé a chutné:

Dovolenkové ovocie - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Eva Vasilová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame