Cestujeme slušne

Cestujeme slušne

Desiatky ľudí, ktorí sú často aj niekoľko hodín uzatvorení v malom priestore. Máločo lepšie preverí takt a dobré mravy ako cestovanie hromadnou dopravou. Cestujeme slušne - to je naša výzva, aj zbožné želanie a o tom budeme hovoriť celý tento týždeň s Dášou Omastovou. 

Cestujeme slušne - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň cestujeme slušne v spoločnosti Dáši Omastovej. Alebo sa aspoň snažíme, aby čas v hromadnej doprave nebol pre nás utrpením. Často stačí málo, napríklad aby naša batožina neobťažovala ostatných. Už sme hovorili o tom, že batoh z chrbta má ísť dolu. Dnes v téme pokračujeme.

Cestujeme slušne - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hovoríme o tom, ako cestovať na úrovni a nejde ani tak o luxusný dopravný prostriedok, ako o slušné správanie. Riešili sme už batožinu, dnes vezmeme na palubu domácich miláčikov. Pravidlá ich cestovania priblíži Dáša Omastová. 

Cestujeme slušne - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Doprava a alkohol sú dve veci, ktoré naozaj nejdú dokopy. Rovnako to platí pri využívaní hromadných prepravných prostriedkov, nájdu sa však aj výnimky. Viac povie Dáša Omastová.

Cestujeme slušne - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj cestovanie hromadnou dopravou môže byť idylka. Predstavte si, že pohodlne sedíte, pozeráte sa na krajinu za oknom a ste ponorení do svojich myšlienok. Keď v tom začne jeden cestujúci nahlas a dlho telefonovať, ďalšiemu slúchadlá prepúšťajú čudné zvuky a vo vedľajšej uličke si niekto zapol film a neobťažoval sa ani stlmiť zvuk. O tom, že ticho je slušné, hovorí Dáša Omastová.

Cestujeme slušne - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.






Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame