Príprava záhradky na zimu

Príprava záhradky na zimu

O slovo sa už hlásia prvé ranné mrazy. Aktuálna záhradkárska sezóna sa chýli ku koncu. Ako by sme sa mali pripraviť na zimu? O tom bude náš ranný seriál a začneme zberom úrody. Ako na to, povedal Lukášovi Manovi Anton Župa zo Slovenského zväzu záhradkárov. 

Príprava záhradky na zimu - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň ukladáme našu záhradu na zimný spánok. Hoci mnohí z nás majú políčka plné zeleniny a ovocia, čoraz častejšie sú trávnaté plochy a pestrofarebné kvety. A aj to je kapitola sama o sebe. Ako svoju záhradku pripravujete na prezimovanie? Pýtal sa Lukáš Mano. 

Príprava záhradky na zimu - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sedíme v tieni, pretože niekto kedysi vysadil strom. Okrem toho - taká hruška, slivka, orech, či jabloň nám na jeseň prinesie aj plné koše ovocia. Príprava stromčekov na zimu je preto veľmi dôležitá.

Príprava záhradky na zimu - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Príprava záhradky na zimu je doslova veda. Patrí k tomu aj výsadba nových rastlín a najmä stromčekov. Ako na to, povie Lukáš Mano. 

Príprava záhradky na zimu - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vodné plochy v záhradkách skvele fungujú počas horúceho leta. V kalendári však máme október a svoje jazierka, fontánky alebo vodopády musíme pomaly odstaviť. Ako na to, povie Lukáš Mano:

Príprava záhradky na zimu - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Lukáš Mano; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame