Tradičná slovenská kuchyňa bola rozmanitá a regionálna. Varilo sa z toho, čo sa v danom regióne urodilo a väčšina potravín bola pre nás organizmus prospešná. Inšpiráciu ponúka Lenka Dzobová - začíname spolu s etnologičkou Rastislavou Stoličnou:
Kuchyňa našich starých mám - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Obilie, múka - jeden zo základov kuchyne našich starých mám. Dnes bude s Lenkou Dzobovou reč o chlebe, ktorý bol kedysi vzácnejší ako dnes. Etnologička Rastislava Stoličná:
Kuchyňa našich starých mám - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tento týždeň hľadáme inšpirácie v kuchyni starých mám. Včera sme s Lenkou Dzobovou miesili a piekli voňavý chlieb...No z obilnín naše staré či prastaré mamy vedeli pripraviť aj iné skvelé pokrmy.
Kuchyňa našich starých mám - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Základ tradičnej kuchyne našich starých mám tvorili obilniny a neskôr aj zemiaky. Dnes sa práve na ne pozrieme s Lenkou Dzobovou:
Kuchyňa našich starých mám - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
S Lenkou Dzobovou celý týždeň rozprávame o kuchyni našich starých mám. Ochutnali sme strukoviny, obilniny, zemiaky, a to posledné, čo nám v hrncoch zostalo "na koštovku", je kapusta. Hovorí etnologička Rastislava Stoličná:
Kuchyňa našich starých mám - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.