Sporíme si na dôchodok

Sporíme si na dôchodok

Presne 62 rokov aj 139 dní, taký je aktuálny vek odchodu do dôchodku. Myslieť naň by sme však mali už oveľa skôr. Tento týždeň preto budeme hovoriť o tom, ako si naň sporiť čo najefektívnejšie a tiež sa pozrieme na často skloňované dôchodkové piliere. S tým prvým začína Dáša Omastová. 

Sporíme si na dôchodok - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Známy španielsky spisovateľ Miguel de Cervantes povedal, že múdry človek nenosí všetky vajcia v jednom košíku. Jeho slová dnes viacerí odborníci spomínajú aj pri téme sporenia na dôchodok, ktorý je od roku 2004 možné rozdeliť do viacerých pilierov. O tom druhom povie viac Dáša Omastová.

Sporíme si na dôchodok - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prebrali sme prvý a druhý pilier, v ktorom ostaneme aj dnes. V rámci neho totiž môžete peniaze vložiť do rôznych fondov, cez ktoré sa potom investujú na finančných trhoch. Ktorý je pre vás ten naj? Poradí Dáša Omastová.

Sporíme si na dôchodok - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako si zaseješ, tak zožneš - ľudové príslovie platí aj keď hovoríme o sporení na dôchodok. Okrem rozloženia odvodov do prvého a druhého piliera existuje aj pilier tretí, v ktorom je momentálne približne 800 tisíc sporiteľov. Ako funguje, povie Dáša Omastová.

Sporíme si na dôchodok - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň si spolu, pokiaľ možno efektívne, sporíme na dôchodok. Prebrali sme už všetky piliere - dnes pripája Dáša Omastová aj novinky v tejto oblasti, spolu s ďalšími možnosťami sporenia.

Sporíme si na dôchodok - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: PIxabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame