Susedské spory

Susedské spory

V seriáli na tento týždeň bude reč o susedských vzťahoch. Netreba ani pripomínať, aké sú tieto vzťahy dôležité. Vidíme sa, počujeme sa - a to môže byť aj kameň úrazu. Čo keď až príliš zasahuje do nášho súkromia napríklad susedove podnikanie? Slovo má Lukáš Mano.

Susedské spory - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Plán amerického prezidenta na veľký plot na južnej hranici vzbudzuje veľké vášne vo veľkej krajine...Ale aj oveľa menšie ploty medzi dvoma pozemkami vedia rozhádať susedov. Môže byť príliš vysoký, príliš široký, skrátka nevhodný. V seriáli o susedských sporoch pokračuje Lukáš Mano.

Susedské spory - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj v tejto časti nášho susedského seriálu sa Lukáš Mano pozrel na situáciu, ktorá môže vyvolávať veľa negatívnych emócií. Napríklad, ak niekto na ulici chová ošípané, ovce, kozy, či iné domáce zvieratá. Susedov potom  obťažuje nielen hluk, ale aj nepríjemný zápach.

Susedské spory - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krehké susedské vzťahy môžu narušiť aj rozdielne záujmy. Napríklad - ak je sused vášnivý zberateľ a všetky svoje cenné artikle a starožitnosti skladuje na dvore. V jeho očiach môže ísť o hodnotnú zbierku, ale pre vás je to iba - neporiadok. Téma pre Lukáša Mana.

Susedské spory - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Už onedlho sa v našich záhradách rozozvučia kosačky a vo vzduchu bude cítiť vôňu čerstvo pokosenej trávy. Ale nie všade. Čo keď na susednom pozemku rastie rovných dielom nepokosená tráva a burina, ktorá sa potom šíri do našej záhrady? Ako zistil Lukáš Mano, s podobnou situáciou sa roky stretáva poslucháč Jozef:

Susedské spory - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


 

Autor: Lukáš Mano; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame