Preventívne prehliadky

Preventívne prehliadky

Na preventívne prehliadky k všeobecným lekárom chodí asi 30% pacientov. Pritom sú zadarmo a niekedy doslova zachraňujú životy. Čo vlastne taká „preventívka“ zahŕňa? Povie tento týždeň Ľubomíra Goljerová: 

Preventívne prehliadky - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ako sa hovorí, nemému ani vlastná mať nerozumie. Aj preto sme vám včera pripomenuli, že na preventívnej prehliadke je kľúčový vstupný rozhovor lekára s pacientom. No a keď už o vás všetko vie, začína sa takzvané "fyzikálne" vyšetrenie. O čo ide, vysvetľuje v rozhovore s Ľubomírou Goljerovou všeobecný lekár Marián Šóth. 

Preventívne prehliadky - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Lekár sa s nami porozprával, vyšetril nás od hlavy po päty, ale preventívna prehliadka sa ešte stále nekončí. Nasledujú odbery, ktoré putujú do laboratórií. Pokračuje Ľubomíra Goljerová

Preventívne prehliadky - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň sme vás vzali na preventívnu prehliadku. Môže vám zachrániť život a každé dva roky je tu zadarmo pre každého pacienta. Čo najčastejšie odhaľuje?

Preventívne prehliadky - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň sme hovorili o preventívnych prehliadkach u lekára, na ktoré máme nárok každé dva roky a zadarmo. Dnes sa pozrieme na zdravotnú prehliadku pri vstupe do zamestnania. Nejde len o potvrdenie, ktoré dostanete medzi dverami. Pokračuje Ľubomíra Goljerová.

Preventívne prehliadky - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame