Deti a pohyb

Deti a pohyb

Celý tento týždeň budeme s deťmi behať, chodiť, skákať... Prečo? Lebo vraj len štvrtina z nich strávi pohybom toľko, koľko by mala. Nemusí ísť pritom o šport - stačí, že prídu pešo zo školy, pôjdu von so psom, zbehnú na bicykli do obchodu. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Deti a pohyb - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň s deťmi športujeme. Ak sa hýbu, dobre im fungujú chrbtice aj hlávky. Lenže nie každé dieťa má na všetko nadanie. Ako zistiť aký pohyb komu sedí - povie Ľubomíra Goljerová.

Deti a pohyb - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Fyzicky najaktívnejšou skupinou sú deti v predškolskom veku - voľný čas trávia hlavne na ihriskách a ak je pohyb spojený s hrou, či súťažou je pre ne veľmi atraktívny. Treba s takými deťmi aj športovať? Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Deti a pohyb - 3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Telesná aktivita u detí klesá s nástupom do školy. V rámci vyučovania veľa sedia a aj doma musia pozerať do kníh, či počítačov. Výsledok? Pohybová úroveň dnešných detí športových tried dosahuje úroveň detí, ktoré sa kedysi nevenovali žiadnej cielenej aktivite. Ako to zmeniť? Pýtala sa Ľubomíra Goljerová.

Deti a pohyb - 4. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme športovali s mladšími žiakmi, dnes ideme motivovať tínedžerov. Začať v tomto veku nie je jednoduché - ale veľmi, veľmi potrebné. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

Deti a pohyb - 5. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame