Oleje v kuchyni

Oleje v kuchyni

Rafinované, alebo za studena lisované. Už viete o čom bude tohto týždňový seriál? Áno, o olejoch. Používame ich na varenie, dávame do šalátov, alebo na lyžičku ako denný zdroj vitamínov. A aké máte doma vy? V uliciach sa pýtala Ľubomíra Goljerová:  

Oleje v kuchyni 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme hovorili o olejoch na vyprážanie a pečenie, dnes ich chceme použiť do šalátov. Hlavné slovo v našej rozhlasovej kuchyni má Ľubomíra Goljerová.

Oleje v kuchyni 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Včera sme vybrali oleje do teplej aj studenej kuchyne, dnes sa pozrieme na ďalšie druhy, ktoré sú skôr doplnkové a môžeme ich jesť dokonca po lyžičkách.  Ľubomíra Goljerová zamierila najskôr do ulíc - čo netradičné máte doma vy?

Oleje v kuchyni 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zoznámili sme vás už s olejmi, ktoré patria na panvicu, s tými, ktoré sa hodia do šalátovej misky a tiež, ktoré môžete užívať po lyžičkách. Aby sme však zachovali všetko dobré, čo majú v sebe, mali by sme ich správne skladovať. Ako? Povie Ľubomíra Goljerová.

Oleje v kuchyni 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Celý tento týždeň sme hovorili o olejoch v našej kuchyni. Oleje majú však svoje miesto aj v kúpeľni. Mnoho z nich sa využíva v kozmetike.

Oleje v kuchyni 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame