Rafinované, alebo za studena lisované. Už viete o čom bude tohto týždňový seriál? Áno, o olejoch. Používame ich na varenie, dávame do šalátov, alebo na lyžičku ako denný zdroj vitamínov. A aké máte doma vy? V uliciach sa pýtala Ľubomíra Goljerová:
Oleje v kuchyni 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Včera sme hovorili o olejoch na vyprážanie a pečenie, dnes ich chceme použiť do šalátov. Hlavné slovo v našej rozhlasovej kuchyni má Ľubomíra Goljerová.
Oleje v kuchyni 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Včera sme vybrali oleje do teplej aj studenej kuchyne, dnes sa pozrieme na ďalšie druhy, ktoré sú skôr doplnkové a môžeme ich jesť dokonca po lyžičkách. Ľubomíra Goljerová zamierila najskôr do ulíc - čo netradičné máte doma vy?
Oleje v kuchyni 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zoznámili sme vás už s olejmi, ktoré patria na panvicu, s tými, ktoré sa hodia do šalátovej misky a tiež, ktoré môžete užívať po lyžičkách. Aby sme však zachovali všetko dobré, čo majú v sebe, mali by sme ich správne skladovať. Ako? Povie Ľubomíra Goljerová.
Oleje v kuchyni 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Celý tento týždeň sme hovorili o olejoch v našej kuchyni. Oleje majú však svoje miesto aj v kúpeľni. Mnoho z nich sa využíva v kozmetike.
Oleje v kuchyni 5
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.