Hľadáme bývanie

Hľadáme bývanie

Práve dnes (7.10.) je Medzinárodný deň nájomníkov. Má upozorniť na práva a povinnosti tých, ktorí byt prenajímajú a tých, ktorí v ňom žijú. Na pravidlá a aj úskalia tohto vzťahu si posvietime v našom seriáli: spolu s Dášou Omastovou začíname hľadať nový domov.  

Hľadáme bývanie 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň spolu hľadáme podnájom. Stará múdrosť hovorí, že dobré zmluvy robia dobrých priateľov - v našom prípade spokojných nájomcov a prenajímateľov. Čo by určite mali dať na papier povie Dáša Omastová.

Hľadáme bývanie 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V rannom seriáli tento týždeň hľadáme ideálny prenájom. Byt sme si už boli pozrieť, s majiteľom sme sa dohodli, zmluvu máme podpísanú. Teraz je pred nami  sťahovanie. Aj pri ňom nám pomôže Dáša Omastová.

Hľadáme bývanie 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň hovoríme o tom, ako sa žije v prenajatých bytoch a ako spolu vychádzajú nájomcovia a prenajímatelia. Podľa toho, čo sme už počuli, niekedy veľmi ťažko.

Hľadáme bývanie 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Nemáme domček na chrbte, nemáme peniaze na vlastný byt, a tak hľadáme podnájom. O právach nájomníkov i prenajímateľov sme už hovorili, v poslednej časti seriálu sa Dáša Omastová zameriava na najčastejšie problémy.

Hľadáme bývanie 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Dáša Omastová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame