Čaje, ktoré zahrejú

Čaje, ktoré zahrejú

Čaj je po vode druhým najčastejšie konzumovaným nápojom na svete, pričom polovica čajových plantáží je v Číne. Podľa legendy ho objavil istý cisár, keď oddychoval pod stromom a lístok unášaný vetrom mu spadol do misky s teplou vodou. Čaj, ktorý zahreje vám budeme podávať každé ráno po celý týžden s Evou Pribylincovou: 

Čaje, ktoré zahrejú 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Manželia Vladimír a Alenka Ondejčíkovci sa venujú čajom viac ako 30 rokov... Cestujú po celom svete a to najlepšie prinášajú domov. Vášeň pre čaj zdedila aj ich dcéra Barbora Ondejčíková - hovorila s ňou Eva Pribylincová.

Čaje, ktoré zahrejú 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Milica Jahelková sa venuje čaju dlhé roky. Absolvovala školenia v Nepále, Japonsku, i v Číne. Spolu s kolegom sú prví Slováci, ktorý vyrobili vlastný čaj. Ten sa stal unikátom a patrí medzi vedecké čaje, teda také, ktoré v Japonsku zdokonaľujú vo vedeckých centrách. Čaj ochutnala Eva Pribylincová:  

Čaje, ktoré zahrejú 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krajina vychádzajúceho slnka, Japonsko, leží na rozhraní štyroch tektonických dosiek, vďaka tomu má vraj pôda rozmanité zloženie a rôzne čaje majú pri pestovaní rôzne chute. Najobľubenejším zeleným čajom je tu Sencha. Ako sa má piť? Znalkyne Barbory Ondejčíkovej sa pýtala Eva Pribylincová. 

Čaje, ktoré zahrejú 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V tomto tmavom a chladnom jesennom období hovoríme o čajoch, ktoré nás zahrejú. A nielen to, môžu nás aj povzbudiť, ozdraviť, priniesť chvíľu pohody a relaxu. Taký čaj by však mal byť dobre pripravený. O  tom dnes ráno hovorí Eva Pribylincová so znalkyňou Milicou Jahelkovou.

Čaje, ktoré zahrejú 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Autorka: Eva Pribylincová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame