O chrípke

O chrípke

Aj vy máte pocit, že na nás v poslednom čase útočí nejako veľa vírusov? Práve na ten chrípkový sa tento týždeň zameriame podrobnejšie s Ľubomírou Goljerovou.

O chrípke Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Úrad verejného zdravotníctva na svojom webe uvádza odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa nového ochorenia. Informuje aj čo robiť, ak cestujete z oblastí nákazy koronavírusom.

Chrípkou sa ročne nakazí asi 5 miliónov ľudí, teda približne toľko, koľko je obyvateľov Slovenska. Čo môžeme urobiť preto, aby sme sa jej podľa možnosti vyhli, povie Ľubomíra Goljerová. 

O chrípke 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vitamín C, umývanie rúk, vhodné obliekanie a psychická pohoda, aj takto by sa dali zhrnúť včerajšie rady, ako odplašiť chrípkové vírusy. Dnes sa pozrieme na ďalšiu veľmi dôležitú zložku prevencie - očkovanie. Slovo má Ľubomíra Goljerová.

O chrípke 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hoci očkovanie proti chrípke našincom veľa nehovorí, je to zatiaľ najúčinnejšia obrana, akú máme. Očkovať sa treba na jeseň, aby si telo vytvorilo protilátky práve na toto obdobie chrípkovej sezóny - prečo práve v zime?

O chrípke 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Chrípková sezóna je v plnom prúde a hoci ju tento rok zatienili správy o koronavíruse, netreba podceňovať ani tú našu - domácu. Čo robiť, ak si na vás zasadla? Ľubomíra Goljerová sa pýtala najprv v uliciach:

O chrípke 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.






Autorka: Ľubomíra Goljerová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame