Sto rokov SND

Sto rokov SND

Ak by jeden list papiera v životopise obsiahol jeden rok života, životopis Slovenského národného divadla by mal takých listov presne sto. A aj tak by sa doň nezmestili všetky skúsenosti, ktoré v divadle za storočie nazbierali režiséri, herci, speváci, či tanečníci. Budúci týždeň oslávi naša prvá profesionálna scéna veľké jubileum. Príbeh o jej začiatkoch rozpovieme s Lenkou Dzobovou: 

Sto rokov SND 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

S Lenkou Dzobovou tento týždeň chodíme do divadla. Naša prvá scéna totiž jubiluje. Pripomíname si 100 rokov od vzniku Slovenského národného divadla a od vzniku profesionálneho divadelníctva u nás: 

Sto rokov SND 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

1. marca oslávi storočnicu svojho vzniku naša prvá profesionálna divadelná scéna. A my celý týždeň spolu s Lenkou Dzobovou sledujeme, ako to sa to celé začalo.

Sto rokov SND 3 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pred 100 rokmi vznikla naša prvá profesionálna divadelná scéna. Najprv na nej stáli operní speváci, o deň neskôr herci z činohry a potom aj tanečníci baletu SND. O prvých dvoch súboroch sme už s Lenkou Dzobovou hovorili. Dnes sa zameriame práve na balet a začneme medzi študentmi konzervatória.

Sto rokov SND 4 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V nedeľu (1. 3.) oslávi Slovenské národné divadlo významné jubileum - 100 rokov. Celý týždeň preto hovoríme o tom, ako táto naša najstaršia profesionálna scéna začala písať svoj príbeh v opere, balete a činohre. Lenka Dzobová oslovila aj jej súčasných členov:

Sto rokov SND 5 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.




Autorka: Lenka Dzobová; Ilustr. foto: Ľuboš Houška

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame