Naši a svetoví - Silvia Schneider

Naši a svetoví - Silvia Schneider

Bratislavčanka Silvia Schneider, žije v nemeckom Bonne už 19 rokov. Absolventke  bratislavskej Ekonomickej   univerzity  akceptovali všetky naše skúšky. Chýbalo jej len nemecké právo. Hravo  ho zvládla a získala  miesto v nemeckej banke. Po 12-tich rokoch, kde  sa špecializovala na cenné papiere prepustili, našla si  ešte lukratívnejšie miesto.  Už šesť rokov prechádzajú cez jej ruky projekty v Nemeckom centre  pre leteckú dopravu a vesmírne lety, ale aj  pre energetiku  a bezpečnosť.  Ako sa  to sympatickej 40-tničke, inžinierke
ekonómie Silvia Schneider podarilo? Viac už Ľubica Hargašová:

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dnešný hosť rubriky Naši a svetoví, inžinierka ekonómie Silvia Schneider, už šesť rokov schvaľuje projekty v Nemeckom centre pre leteckú dopravu a vesmírne lety, ale aj pre energetiku  a bezpečnosť so sídlom v Bonne. Do Nemecka sa vybrala ešte ako študentka  na letnú brigádu. Zarobila si, vrátila sa späť. No opäť ju to ťahalo do mesta na rieke Rýn. Bol za tým láska. Vydala  sa. Jej manžel  je odborníkom v gastronómii  a majú dvanásťročnú dcéru. Viac už v rozhovore s Ľubicou Hargašovou.

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Aj v tomto prípade sa potvrdilo, že  našinec sa vo svete nestratí. Ak si Silvia Schneider už konečne vybaví aj nemecké občianstvo, možno sa bude v budúcnosti jej meno spájať aj s politikou. Veľmi ju to láka.


Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Pexels

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame