Naši a svetoví: Eva Bartels, neurologička

Naši a svetoví: Eva Bartels, neurologička

Vždy ju zaujímala medicína, ale aj jazyky a cestovanie. Keď sa rozhodovala, ktorým smerom sa  v živote vyberie, zasiahol otec.  Dnes je z nej svetovo uznávaná neurologička,  s vlastným Centrom neurologickej a vaskulárnej diagnostiky v Mníchove. Profesorka Eva Bartels, prišla  na Slovensko a stretla sa aj s Ľubicou Hargašovou. 

1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Svetovo uznávaná neurologička profesorka Eva Bartels  je  mimoriadne elegantná, vysoká, štíhla dáma.  A navyše je to žena činu. Jej neurosonologické výskumy a objavy obdivuje a už využíva takmer celý svet.  

2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Farebná duplexná sonografia mozgu. Farebná kódovaná duplexná ultrasonografia mozgových ciev. To sú názvy  len dvoch odborných  publikácií , plných fotografií z autorskej dielne prof. Evy Bartels. Slovensky, ktorá  sa  s plným nasadením pustila do objavovania tajomstiev neurológie. Ale Ľubica Hargašová  pri osobnom stretnutí zistila, že popri vede vôbec nezabúdala na rodinu. Práve naopak.

3. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Profesorka Eva Bartels si vlastne splnila aj sen z mladosti. Plynulo hovorí niekoľkými jazykmi, cestuje po svete - nie síce za pamiatkami, ale za odborníkmi, informuje o najnovších poznatkoch v neurosonografii. A rada sa zastaví aj doma. Vždy sa teší, keď niečo nové prinesie aj na svoju Alma Mater v Bratislave.

Autorka: Ľubica Hargašová; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame